2020-03-30 13:07

Cine este secretarul de stat, susținut de Abramburica și Mihnea Costoiu, care a rămas la Ministerul Educației

 |  16:45
Cine este secretarul de stat, susținut de Abramburica și Mihnea Costoiu, care a rămas la Ministerul Educației

Premierul Ludovic Orban a demis trei dintre cei cinci secretari de stat de la Ministerul Educației - Ioan Ștefan Groza și Petru Andea și Ionel Florian Lixandru. Însă, au rămas pe funcții încă doi: secretarul de stat pentru învățământul superior - Gigel Paraschiv și secretarul de stat pentru învățământul în limbile minorităților – Irina Elisabeta Kovacs.

Menținerea lui Gigel Paraschiv ridică însă mari semne de întrebare, întrucât acesta a fost pus pe funcție de către Victor Ponta, în mai 2012, și demis de către Dacian Cioloș, în iulie 2016, dar, ulterior, în ianuarie 2017, premierul de atunci, Sorin Grindeanu, l-a repus în funcția pe care o ocupă și în prezent. Practic, Paraschiv, deși nu este membru ALDE, a ocupat fotoliul de secretar de stat la Ministerul Educației mai bine de șapte ani, fiind totodată și prorector al Universității Politehnice din București, unde rector este senatorul PSD Mihnea Costoiu, iar președintele Senatului este senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu- Abramburica.

Trebuie precizat că Gigel Paraschiv a acceptat să facă parte din conducerea Școlii Doctorale a Academiei SRI, în vara lui 2016, atunci când instituția se afla în plin scandal public legat de plagiatele descoperite în cel puțin 12 teze de doctorat susținute la această instituție. El a fost numit membru în Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) de la ANIMV, cu două zile înainte ca fostul ministru Adrian Curaj să aprobe componența nominală a noului Consiliu Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), instituția abilitată să verifice acuzațiile de plagiat. De asemenea, el a mai fost în centrul unui scandal de pomină când, în postura sa de secretar de stat pentru învătămantul superior, a semnat una dintre cele mai obraznice și ilegale decizii luate de Ministerul Educației în mandatul lui Liviu Pop. Atunci, Gigel Paraschiv a semnat un document, într-o vineri seară, prin care au fost demiși 13 inspectori școlari, iar în locul celor demiși au fost numiți apropiați ai PSD. Ulterior, inspectorii dați afară abuziv și-au câștigat în instanță pozițiile din care fuseseră indepărtați.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-14Parerea ta...

INIMAGINABIL CUM
15 Noi 2019

vrajitoarea asta este chemata la TV si nu a fost arestata!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine