2020-06-01 09:08

Cine sunt cei doi români care AU MURIT în furtuna din Halkidiki, Grecia

 |  17:48
Cine sunt cei doi români care AU MURIT în furtuna din Halkidiki, Grecia

Cei doi români care au murit în timpul furtunii din Halkidiki, Grecia, o femeie și copilul ei în vârstă de opt ani, sunt din Cluj-Napoca.

Şapte oameni au murit în Grecia. Peste 100 de oameni au fost răniţi, dintre care 25 se află încă în spital. Peisajul în regiune este acum dezolant. Iar zone întinse au rămas fără curent și fără apă.

Pentru doi români, o femeie de 54 de ani și un copil de 8 ani, vacanța din stațiunea Nea Plagia, a luat sfârșit într-un mod tragic. Luau cina la o tavernă în momentul în care acoperișul localului s-a prăbușit peste ei, potrivit Digi24.

Martorii povestesc că vântul a fost atât de puternic, încât l-a ridicat pe băiat în aer și l-a izbit de una dintre ferestrele tavernei în momentul în care acesta a încercat să fugă pentru a se salva. A fost, ulterior, pronunțat mort la spital.

Trupul femeii a fost descoperit sub dărâmături.

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a anunțat că tatăl din familia celor doi români decedați în Grecia în urma unei furtuni violente va fi externat vineri din spital. Oficialul din Guvern a spus că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei și copilului.

„Au fost mai multe solicitări vreo 20 de apeluri care erau interesați să vadă familia. Familia a fost informată și ține legătura cu consulul nostru acolo. Cea mai importantă veste este că, în cursul zilei de astăzi (vineri-n.red.), tatăl va fi externat din spital. În prezent, Consulatul ține legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalități, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care aveau asigurare familia respectivă. Pentru moment nu avem alte informații în legătură cu români care ar fi putut să aibă probleme în acest moment", a declarat, vineri, la RomâniaTV, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.

Meleșcanu a mai afirmat că vor fi eliberate certificatele de deces pentru mama și copilul, un procuror ocupându-se de acest caz.

„Nu sunt probleme pentru sprijinul medical, pentru că exista o asigurare. Pentru repatrierea corpurilor, mama și băiatul, se așteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalitățile pentru transportarea lor în România. Am solicitat și noi prin Consulat, a solicitat și familia eliberarea ascestui certificat. Există un procuror care se ocupă de cazul respectiv", a spus oficialul din Executiv.

În același timp, ministrul a declarat că există o asigurare medicală în cazul familiei afectate de furtuna violentă din Grecia.

„Lucrurile merg destul de greu, fiindcă și la nivelul Greciei și la nivelul României există reglementări foarte ferme privind protecția datelor cu caracter personal. Dialogul se poartă de familie cu sprijinul consulului și dialog cu firma de asigurare românească pentru cei care au suferit această grea încercare. Am rugat și probail în jurul prânzului vom da un comunicat de presă în legătură cu aceste chestiuni", a declarat Meleșcanu, potrivit Mediafax.

Cel puțin șapte persoane, inclusiv șase turiști au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei, potrivit autorităților locale, relatează site-ul agenției Reuters. Printre victime se numără și două persoane de naționalitate română, au anunțat autoritățile. O femeie și un băiat de opt ani, ambii de naționalitate română, au decedat în urma prăbușirii acoperișului unui restaurant din localitatea Nea Plagia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine