2020-07-05 20:41

Cine va fi noul director general al ROMSILVA

 |  13:01
Cine va fi noul director general al ROMSILVA

În urmă cu vreo două luni, vâlceanul Gheorghe Mihăilescu a fost numit, prin concurs, în baza OUG 109/2011, după circa un an de interimat, director general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

Numai că, după instalarea cabinetului Orban, liberalii, dar în mod special un deputat de Ialomița, vor să-l schimbe pe Gheorghe Mihăilescu, mai ales că nici nu a fost prea clară procedura de numire a acestuia la șefia regiei. Potrivit informațiilor noastre, liberalii vor ca în fruntea RNP Romsilva să fie impus actualul director al Direcției Silvice Ilfov, Cezar Mihail Răduță.

Culmea este că, între Mihăilescu și Răduță există un conflict deschis de ceva timp, ca urmare a faptului că directorul Direcției Silvice Ilfov a refuzat să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă. Însă, modul cum a decis directorul general Gheorghe Mihăilescu să soluționeze acest caz este unul de cascadorii râsului. Practic, Mihăilescu l-a amenințat pe Răduță, prin intermediul unui comunicat, cu demiterea de la șefia Direcției Silvice Ilfov. De atunci a trecut însă mai bine de o lună și jumătate, iar Răduță este în continuare, bine mersi, pe postul de director. Pe 27 septembrie 2019, Romsilva transmitea, sub semnătura directorului general Gheorghe Mihăilescu, următorul comunicat privind Direcția Silvica Ilfov: „Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a transmis în această dimineață Directorului Direcției Silvice Ilfov, Cezar Răduță, următoarea scrisoare. Având în vedere nepunerea în aplicare a unei Hotărari a Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, executorie pentru dumneavoastră, precum și folosirea în interiorul organizației a numelui Directorului General al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, atribuindu-i acțiuni și fapte care nu există, în conformitate cu prevederile Statutului Personalului Silvic, ale Regulamentului Intern și ale Regulamentului de Ordine Interioară al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, pentru apărarea prestigiului personalului silvic, vă cer demisia din funcția de Director al Direcției Silvice Ilfov. Acțiunile și faptele dumneavoastră au adus atingere prestigiului personalului silvic și sunt incompatibile cu acesta. Apelez la decența dumneavoastră și vă cer să vă înaintați demisia din funcție până la 1 octombrie 2019. Procedura privind cercetarea administrativă a faptelor de care se face vorbire își va urma cursul legal”.

Mai trebuie subliniat că, la începutul anului 2012, Mihail Cezar Răduță a solicitat Primăriei Corbeanca autorizație de construcție pentru o locuință de 206 mp, pe strada Cantonului (că, deh, cantonul silvic este unitatea de bază pentru asigurarea pazei pădurilor), evaluată la 400.000 de lei, dar în declarațiile sale de avere locuința figurează ca având 300 mp.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-12Parerea ta...

MIHAI M.
12 Noi 2019

Sa ne spuna dl. LUCIAN BODE , cand dispar directorii numiti de Cuc ? Sau la Ministerul Transporturilor sunt alte reguli ?
MOș OIU
12 Noi 2019

Bravo lu Cezarica nu a cedat în fata lu olteanu de Mihăilescu. Vrem să fie împaratul nostu
NEA NICU
13 Noi 2019

astept comenzi taticule un mistret un carpatin ceva la boieru nou la mister ? asa la negru cum am lucrat si pana acuma. jupuit frumos ca alfel ne beleste tinel
TIRIAK
14 Noi 2019

Dă-i în plm pe marele doctor tinel și pe analfabetul de cezar cu 3 stenturi.sa le oferim șansa să arate ce știu. dacă arat ce știu eu... 10 ani per capita e puţin!
DNA
16 Noi 2019

Cine e parlamentarul din Ialomița?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz