2019-07-22 12:59

Cioloș e ACUZAT din nou: a lăsat o instituție publică FĂRĂ HÂRTIE!

 |  23:01
Cioloș e ACUZAT din nou: a lăsat o instituție publică FĂRĂ HÂRTIE!

Fostul președinte al ANAF Gelu Ștefan Diaconu acuză fosta guvernare că a omis să asigure pentru începutul acestui an servicii de mentenanță, hârtie și consumabile la Unitatea de Imprimare Rapidă a Fiscului, care editează notificări (somații, popriri bancare, decizii de calcul accesorii, decizii de impunere/regularizare anuală) către contribuabili, de regulă cei care nu se conformează voluntar, ceea ce va afecta încasările la buget în primul trimestru al acestui an.

El arată că lunar sunt trimise notificări la peste 1,2 milioane de contribuabili. 

''Lună de lună, consecință a acestor notificări, care în cele mai multe situații înseamnă inițierea procedurii de executare silită, o reprezintă încasarea unor debite care au ca pondere circa 5-10% din totalul încasărilor lunare ale ANAF (diferența de 90-95% provine din conformarea voluntară). De pe 24 decembrie anul trecut, această unitate s-a închis. De ce? Simplu. Din motive de crasă incompetență tehnocrată. Sau o fi și rea intenție la mijloc? Nu au asigurat achiziția de servicii de mentenanță/hârtie/consumabile!!! De necrezut! Premieră istorică în ANAF!'', spune Diaconu.

Fostul șef ANAF arată totodată că, în situația în care, după deschiderea creditelor bugetare, va fi reluat procesul de achiziție, acesta va dura cel puțin 60 de zile, iar unităților de administrare fiscală le este imposibil să asigure derularea manuală a acestui proces.

Această situație, conform sursei citate, va compromite cu minimum 5% încasările pe lunile februarie și martie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

ADRIAN
12 Ian 2017

Vrajeala. De cand premier ul se ocupa de achizitia de hartie? Au inceput sa acuze tot felul de pro stii ca nu au nici o sans a sa faca ce au promis in campanie.
GOGU
12 Ian 2017

Adriane,ce nu înțelegi ....Nu au avut buget ptr că le-a tăiat fondurile ...
ADRIAN
12 Ian 2017

se pare ca tu nu intelegi ce ne asteapta pe toti. pe langa milogi vom sufer i si noi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray