2020-01-21 01:46

Codruţa Kovesi: Statul prin ministerul Finanţelor se ocupă de executarea silită în dosarul ICA, nu DNA. Antena 3 nu e parte în dosar

 |  12:37
Codruţa Kovesi: Statul prin ministerul Finanţelor se ocupă de executarea silită în dosarul ICA, nu DNA. Antena 3 nu e parte în dosar

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni, la Adevărul Live, că Direcţia a fost desemnată de instanţă să identifice conturi şi imobile pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. De asemenea, Kovesi a ţinut să precizeze că executarea silită o va face statul, prin ministerul Finanţelor, iar Antena 3 nu este parte în dosar.

Laura Codruţa Kovesi a precizat că neagă categoric afirmaţia potrivit căreia Antena 3 este confiscată de DNA sau de orice altă instituţie a statului, deoarece Antena 3 nu a avut nicio calitate în acest proces.

Procurorul şef al DNA a mai spus că jurnaliştii de la Antena 3 nu au fost implicaţi în dosarul ICA şi nu s-a dispus de către instanţă confiscarea unor bunuri de la aceştia, pentru recuperarea prejudiciulu.

"Libertatea presei nu o garantează premierul sau orice altă persoană, ci legea", a precizat Laura Codruţa Kovesi.

De asemenea, Kovesi a susţinut că DNA va urmări modul în care s-a realizat procedura de executare, iar în momentul în care constată că a fost recuperat prejudiciul aşa cum a hotărât instanţa, activitata Direcţiei în acest caz încetează.

Procurorul şef al DNA a mai spus că postul de televiziune Antena 3 nu are calitate în acest dosar, fiind doar chiriaş într-o clădire a unei societăţi comerciale în cazul căreia instanţa a dispus confiscarea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-11Parerea ta...

MAFIA SI MAFIOTII
11 Aug 2014

Groparii CFR Calatori? Organele abilitate ale statului trebuie sa intervina urgent ! În timp ce fostul manager privat Valentin Dorobanţu impreuna cu directoarea de achizitii "in totalitate legale" Carmen Maria Popescu au risipit banii societății prin achiziţionarea de bunuri şi servicii inutile, dar mai ales pe carburanţi luaţi la preţuri astronomice, compania se scufundă în datorii(a se verifica incadrarea in bugetul de venituri si cheltuieli cel putin la nivelul anului 2013).Ca si cum societatea ar fi pe profit, in continuare banii CFR Calatori sunt "praduiti" fara mila de aceiasi directoare de achizitii care surprinzator se mai afla si acum in functie? Dl. IOAN RUS, Ministrul Transporturilor, se pare ca va asumati o anumita raspundere?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray