2020-08-04 14:30

Comisarul-șef Tomiţă Lazăr şi-a salvat fata cu preţul vieţii

 |  21:01
Comisarul-șef Tomiţă Lazăr şi-a salvat fata cu preţul vieţii

Rene Pârşan

Trupul şefului „mascaţilor” din Vrancea era căutat asiduu, luni seara, în râul Siret. Comisarul-şef Tomiţă Lazăr s-a înecat duminică seara în apele râului după ce şi-a salvat una dintre fiice de la moarte. Conform „Monitorului de Vrancea”, echipe de salvare mixte formate din jandarmi, poliţişti şi angajați ISU dragau albia Siretului, iar un elicopter survola râul din aval spre amonte. Pentru moment au fost sistate deversările în albia Siretului pentru a diminua curentul. În această vară, ofiţerul ar fi urmat să fie socru mic, fiica sa cea mare având programată nunta peste doar câteva săptămâni.

Un munte de om

Tragedia s-a produs în dreptul balastierei de la Bilişeşti, într-o zonă în care se află o plajă improvizată. Şeful detaşamentului de Intervenţie Rapidă, cunoscut drept Detașamentul de "Mascaţi", se afla la o masă câmpenească alături de familie şi mai mulţi cunoscuţi. Potrivit unor apropiaţi ai ofiţerului, citaţi de “Ziarul de Vrancea”, atât el, cât şi soţia şi fiica sa de 24 de ani au intrat de mai multe ori în apă. La un moment dat, fiica sa, neştiind să înoate, a fost luată de curent. Tatăl său a sărit în apă şi a reuşit să o salveze, dar inexplicabil a fost târât la rândul său de ape. Şeful mascaţilor era un adevărat sportiv, un munte de om, el participând la competiţii sportive cum ar fi Cupa Structurilor Speciale de Interventie, Campionatul de Atletism şi Cros al MAI sau “Cel mai puternic poliţist din România”. Întotdeauna s-a întors acasă cu o medalie, strângând în total 26 de astfel de distincţii, din aur, argint şi bronz. Trupul său a fost zărit pentru o bună bucată de timp plutind în aval, ieşind la suprafaţă şi dispărând de două-trei ori, până în momentul în care a fost înghiţit de râu, dar martorii nu au putut specifica dacă se mai afla în viaţă în acest timp, motiv pentru care colegii săi suspectează un infarct sau un alt accident provocat de stres. În condiţii normale, comisarul Tomiţă „ar fi putut traversa Siretul şi legat la mâini”.

Siretul, trecut prin sită

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit rapid dragând zona, căutările fiind abandonate duminică seara în jurul orei 23.30. Pe parcursul căutărilor, deversările din pârâurile care se varsă controlat în Siret au fost oprite, iar râul reţinut în lacul de acumulare de la Movileni, pentru ca apele să scadă pe cât posibil. Căutările au continuat pe mal, fiind angrenate echipe din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi IPJ Vrancea.

Luni dimineaţă, căutările au fost reluate pe apă, în zonă fiind mobilizate două echipaje cu barcă pneumatică şi căngi, alte două echipaje desfăşurând căutări de pe mal. În zonă a ajuns şi un elicopter care a survolat Siretul, aparatul de zbor începând deplasarea dinspre Bucureşti către Bilișeşti. Până la ora închiderii ediţiei, trupul comisarului Tomiţă Lazăr nu fusese recuperat din apele Siretului, căutările continuând.

Tragedie pe Târnava Mare

O altă tragedie la scăldat s-a produs în dreptul oraşului Cristuru Secuiesc-Harghita, unde un puşti de 17 ani s-a înecat în râul Târnava Mare. Şeful Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat, pentru Mediafax, că tânărul din localitatea Cecheşti era împreună cu mai mulţi prieteni. Curios, el a dispărut într-o zonă cu apă liniştită, fără curenţi, dar adâncă de aproape cinci metri. La faţa locului, s-au deplasat mai mulţi subofiţeri de la Detaşamentul de pompieri din Odorheiu Secuiesc, cu o barcă pneumatică. Aceştia au început căutările în albia râului, în sprijinul lor venind şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Cristuru Secuiesc. După aproape o jumătate de oră, trupul adolescentului a fost găsit, la o distanţă de aproximativ patru metri de mal. Cauza exactă a decesului tânărului urmează să fie stabilită de medicii legişti. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz