2020-07-03 15:04

Comisia Europeană (CE) dă în judecată România pentru nerespectarea legislaţiei UE

 |  13:47
Comisia Europeană (CE) dă în judecată România pentru nerespectarea legislaţiei UE

Comisia Europeană (CE) dă în judecată România la CJUE pentru nerespectarea legislaţiei UE referitoare la deşeurile din industriile extractive. CE face referire la cazul iazului Boşneag, în care au fost deversate deşeuri generate de exploatarea minelor de cupru şi de zinc din Moldova Nouă.

Comisia Europeană introduce o acţiune în justiţie împotriva României la Curtea de Justiţie a UE (CJUE) pentru nerespectarea legislaţiei UE referitoare la deşeurile din industriile extractive, se arată într-un comunicat de presă al Executivului european.

Cauza se referă la iazul Boşneag în care au fost deversate deşeuri generate de exploatarea minelor de cupru şi de zinc din Moldova Nouă, judeţul Caraş Severin. Iazul este în prezent aproape abandonat şi reprezintă o sursă majoră de poluare.

Comisia Europeană (CE) a precizat că România a fost de acord să ia măsuri pentru a soluţiona problema, însă progresele au fost insuficiente.

"Având în vedere gravitatea riscului în acest caz şi la recomandarea comisarului pentru mediu, domnul Janez Potočnik, Comisia introduce o acţiune împotriva României în faţa Curţii de Justiţie a UE, în scopul de a se asigura că sunt luate mai rapid măsuri corective", a menţionat Comisia Europeană (CE). 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz