2019-10-22 22:30

Concurs controlat de interese imobiliare la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranţă Jebel-Timiș

 |  11:52
Concurs controlat de interese imobiliare la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranţă Jebel-Timiș

Ministerul Sănătății, condus acum de către maramureșeanca Sorina Pintea, a anunțat, pe 8 februarie 2018, adică imediat după instalarea cabinetului Dăncilă, organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranţă Jebel din județul Timiș.

La prima vedere, totul pare în regulă, iar condițiile de concurs au fost făcute publice şi astfel concursul urmează să aibă loc în două etape. O primă etapă, vizează verificarea dosarelor, urmând ca „proba eliminatorie să aibă loc pe data de 13.03.2018, ora 10:00”, iar cea de-a doua probă „constând în susținerea publică și evaluarea proiectului de management în data de 22.03.2018, ora 10:00”. Numai că, potrivit informațiilor noastre, miza concursului este una uriașă, în primul rând datorită atracției imobiliare a celor peste 20 ha de teren deținute de acest spital, fapt pentru care concursul este unul cu câștigător dinainte stabilit, mai ales în condițiile în care unele condiții de concurs par a fi cu dedicație pentru actualul manager medical interimar Mihajloviċ Vidosav. Acesta este susținut de fostul manager al spitalului, deputatul PSD de Timiș, Bianca-Miruna Gavriliță,  o persoană extrem de apropiată de fostul premier Sorin Grindeanu.

 

Condiții restrictive, dar cu dedicație

 

 

Potrivit informațiilor noastre, pentru ocuparea acestui post s-au impus mai multe condiții restrictive. Astfel, una dintre condiții sună cam așa: „candidaţii interesați vor putea efectua o vizită în cadrul spitalului, sub îndrumarea directorului medical, pentru a se informa cu privire la problemele de la fața locului, în data de 26.02.2017, orele 9:00 – 13:00”. Ori, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Sigurantă Jebel este domnul Mihajloviċ Vidosav, adică unul dintre candidați. Mai mult, o altă condiție constă în faptul că „persoanele care își manifestă intenția de a participa la susținerea publică a proiectului de management și doresc să adreseze întrebări candidaților în legătură cu proiectul de management, o poate face prin transmiterea solicitărilor de participare și eventualele întrebări, pe adresa de e-mail secretariat@spitaljebel.ro, până la data de 20.03.2018, oră 10:00”. Această condiție, lasă loc de unele interpretări pentru simplu fapt că secretariatul spitalului este unul și același cu secretariatul directorului medical interimar Mihajloviċ Vidosav. Printre condiții se află și obținerea de către potențialul candidat a unei ”adeverinţe din care să rezulte că este apt medical, fizic și neuropsihic”...

 

Miza imobiliară

 

Pentru autorităţiile locale din județul Timiș este foarte important cine va conduce Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, pentru simplul fapt că cele 20 de ha de teren aflate în patrimoniul acestei unități medicale sunt foarte atractive pentru investitorii imobiliari din zonă. Un rol important în organizarea concursului îl are fostul manager din perioada 2014-2016, în prezent deputat PSD de Timiș, Bianca-Miruna Gavriliță, cea care, potrivit unor surse, trage sforile ca postul să fie ocupat de către actualul director medical interimar Mihajloviċ Vidosav. De ce? Ca să se pună batista pe țambal peste tot ce a fost până acum în spital. Poate și de aceea, cei care vor să candideze din afara spitalului au întâmpinat șicane la tot pasul din partea unor angajați ai spitalului. De asemenea, nu trebuie omis faptul că fostul premier Sorin Grindeanu a fost cel care a propulsat-o pe Bianca - Miruna Gavriliţă la şefia spitalului şi apoi în Camera Deputaţilor.

Trebuie subliniat că Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel este o unitate sanitară publică cu personalitate juridică, înființată în anul 1962, finanțată integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate și aflata în subordinea Ministerului Sănătății. El se află la 24 de km de Timișoara și se întinde pe o suprafață de 20 de hectare si dispune de 430 paturi organizate în şase secții cu specialitate Psihiatrie şi un compartiment Toxicomanie. Această unitate medicală asigură spitalizare continuă pentru următoarele categorii de bolnavi:

- bolnavi psihici cu patologie psihiatrică, domiciliați pe raza județului Timiș;

- pacienți încadrați în art. 110/114 Cod Penal, în baza unei sentințe penale rămasă definitivă și care provin din cele 11 județe arondate spitalului prin ordin al Ministrului Sănătății, respectiv: Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman;

- pacienți drogodependenți si alcoolici;

- pacienți internați nevoluntar conform Legii 487/2002;

- pacienți a căror internare este dispusa prin ordonanța procurorului pe durata judecații sau urmăririi penale;

- pacienți internați în vederea expertizei medico-legale psihiatrice în urma unei dispoziții judiciare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-12Parerea ta...

EUDELASPITAL
20 Mar 2018

Dnul.dr Vidosav este managerul interimar al Spitalului,NU există funcția de manager medical,directorul medical interimar al Sp.este o doamnă dr.!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray