2020-07-07 13:25

Conducerile MAI, Poliției Române și Jandarmeriei și-au secretizat salariile uriașe, cu acordul ANI

 |  12:35
Conducerile MAI, Poliției Române și Jandarmeriei și-au secretizat salariile uriașe, cu acordul ANI

Potrivit Legii 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI), completată prin Legea nr.176/2010, privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnitătilor publice, „persoanele prevăzute de prezenta lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”.

Numai că întreaga conducere a Ministerului Afacerilor Interne, a Poliției Române și Jandarmerie Române, a inventat o șmecherie legislativă, cu acordul tacit al celor de la Agenția Națională de Integritate (ANI), prin care remunerațiile uriașe ale șefilor din structurile mai sus menționate sunt secrete. Practic, în declarațiile de avere au tras o linie în dreptul rubricii unde trebuia menționată suma venitului salarial aferent anului fiscal 2018. Astfel, au ocolit prevederile Legii 144/2007, secretarii de stat din MAI Gheorghe Nucu Marin, Raed Arafat și Mihai Cătălin Necula, subsecretarii de stat Valeriu Mihai și Mihai Valentin Bobescu, secretarul general Bogdan Mihai Ivănescu, dar și cei doi secretari generali adjuncți, Geani Cătălin Nica și Valentin Cristinel Melnic. La fe ca boșii de la Interne au procedat și cei care s-au aflat, sau se află, la conducerea Poliției Române, adică Ioan Buda - demis recent, Florian Dragnea și Wili Victor Apreutesei, dar și cei din fruntea Jandarmeriei Române - Ionuț Cătălin Șindile, Gheorghe Sebastian Cucoș și Gheorghe Marian Brâncoveanu. În schimb, fostul ministru de Interne, Carmen Dan, cât și actualul ministru Nicolae Moga, și-a declarat veniturile salariale aferente anului fiscal 2018.

Suprinzător este faptul că această inginerie legislativă „țesută”de cei din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Poliției Române și Jandarmeriei a fost aprobată tacit de către ANI, condusă Bogdan Stan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-30Parerea ta...

CHINUL SECURIZăRII
31 Iul 2019

Nu-i neglijam pe tovarăși, salariile mari ii ajuta sa treacă mai ușor prin viata. Munca la birou este extrem de grea, efortul lor trebuie răsplătit din buzunarele contribuabilului cu multe zerouri .
ANONIMUS
01 Aug 2019

Dovada ca statul este unul mafiot, noi celalti sunten la o adica niste bieti muritori de rand. De aici se vede cum ne trateaza politia, jandermeria,sts,etc pe cei care ar trebui sa ii apere.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz