2020-06-01 15:41

Conducerile MAI și Poliției Române nu și-au depus declarațiile de avere, dar și-au secretizat veniturile

 |  15:34
Conducerile MAI și Poliției Române nu și-au depus declarațiile de avere, dar și-au secretizat veniturile

Prin intrarea în vigoare a Legii 144/207 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI), completată prin Legea nr.176/2010, privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnitătilor publice, peste 7.7000.000 de persoane și-au depus, de-a lungul timpului, declarațiile de avere și de interese la ANI, dar și pe site-urile instituțiilor pe care le reprezintă.

Totodată, legislația în vigoare stipulează că persoanele prevăzute de lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie, dar, în realitate, foarte puține instituții respectă această prevedere legală.

Printre instituțiile care ignoră această lege se numără și Ministerul Afacerilor Interne (MAI), unde cei din staff-ul de conducere, mai puțin ministrul Carmen Dan, adică cei patru secretari de stat - Gheorghe Nucu Marin, Raed Afarat, Mihai Cătălin Necula și Adrian Petcu, cei doi subsecretari de stat - Valeriu Mihai și Mihai Valentin Bobescu, precum și secretarul general Bogdan Mihai Ivănescu, n-au catadicsit să-și depuna declaratiile de avere si de interese aferente anului trecut, deși au trecut mai bine de 15 zile de la termenul legal.

Aceeași situație este și la nivelul conducerii Poliției Române, unde doar inspectorul-șef Ioan Buda și-a depus declarațiile de avere și de interese, pe când cei patru subalterni ai săi n-au făcut-o. Dar și alte structuri ale MAI, cum ar fi CS Dinamo București, sunt în aceeași situație. Mai mult, cei din conducerea Ministerului de Interne si Politiei Române și-au secretizat veniturile obținute ca salariu, deși acestea sunt achitate din bani publici. Oare cine sunt persoanele desemnate la MAI și la Poliția Română să se ocupe de acest „moft” legislativ privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnitătilor publice? Dar, cum proverbul spune că „peștele de la cap se împute”, ajungem la vorbele lui Balzac: „Legile sunt pânze de păianjen prin care muștele mari trec și cele mici sunt prinse”!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine