2020-07-11 01:15

Consilier al ministrului Tineretului și Sportului, în vizorul ANI

 |  11:17
Consilier al ministrului Tineretului și Sportului, în vizorul ANI

În Consiliul de Administrație al Biroului de Turism pentru Tineret (BTT) se află și doi reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, numiți încă de pe vremea ministrei Ioana Bran.

Este vorba despre Elena Mirabela Iancu - fostă șefă de cabinet a Ioanei Bran, și Andrei Nourescu - consilier al fostei ministrese, menținut și de acualul ministru Ionuț Stroe. Ceilalți trei membrii ai C.A. de la BTT sunt Laurențiu Alin Crimu, Marius Dragu - soțul fostei ministere a Finanțelor și Daniel Claudiu Teliceanu.

Numai că, Andrei Nourescu nu și-a trecut în declarația de avere aferentă anului 2018 faptul că a fost remunerat ca membru în CA de la BTT - așa cum a menționat Elena Mirabela Iancu -, adică că a beneficiat de o indemnizație lunară de circa 1.100 de lei. Potrivit legislației în vigoare privind funcționarea și atribuțiile Agenției Naționale de Integritate (ANI), „nerespectarea termenului pentru depunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese ori nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, iar Agenția poate declanșa din oficiu procedura de evaluare”. Totodată, ANI precizează că „nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 6 din Legea nr. 176/2010, de către persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezenței legi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeași sancțiune se aplică și conducătorului entității respective, dacă acesta nu îndeplinește obligațiile prevăzute de Legea nr. 176/2010”.

Rămâne de văzut dacă ANI va declanșa sau nu procedurile legale privind situația consilierului ministrului Tineretului și Sportului, Andrei Nourescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz