2019-10-16 02:53

Consilier judeţean, ARESTAT la domiciliu pentru CĂMĂTĂRIE. Despre cine este vorba

 |  14:23
Consilier judeţean, ARESTAT la domiciliu pentru CĂMĂTĂRIE. Despre cine este vorba

Un consilier judeţean din Giurgiu a plasat în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat de cămătărie, fapte pe care le-ar fi comis începând cu anul 2011.

Magistraţii Judecătoriei Bolintin Vale au dispus, sâmbătă, măsura arestului la domiciliu în cazul lui Mihnea Mihai Boerescu, consilier judeţean în CJ Giurgiu, cercetat într-un dosar de cămătărie.

Boeresu a fost reţinut vineri, fiind suspectat că timp de mai mulţi ani a dat bani cu camătă.

”La data de 5 ianuarie, în baza mandatelor emise de Judecătoria Bolintin Vale, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au făcut două percheziţii domiciliare la două imobile din judeţele Giurgiu şi Ilfov, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente. Faţă de persoana în cauză există suspiciunea că, în nume propriu, dar şi prin intermediul altor persoane, începând cu anul 2009, a dat bani cu camătă, ca îndeletnicire, fără a avea o calitate autorizată în acest sens. Totodată, din cercetări a reieşit că împrumuturile ar fi fost disimulate în mai multe acte notariale, reuşind astfel să deposedeze persoanele vătămate de mai multe proprietăţi şi bunuri constând în imobile, terenuri şi autoturisme”, arată, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că bărbatul a reuşit astfel să intre în posesia a zeci de terenuri şi autovehicule, iar numărul celor care au fost deposedaţi de diverse bunuri de valoare după ce au împrumutat bani de la consilierul judeţean ar putea fi cu mult mai mare decât cel al părţilor vămămate care apar, în prezent, în dosar.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a cerut arestarea preventivă a bărbatului, însă judecătorii au respins solicitarea, dispunând în schimb un mandat de arest la domiciliu pe numele lui Mihnea Mihai Boerescu.

În perioada în care procurorii suspectează că practica ilegal cămătăria, Mihnea Mihai Boerscu a fost ales de două ori consilier judeţean în CJ Giugiu, în anul 2012 şi în anul 2016, de fiecare dată candidând pe un loc eligibil pe listele PNL.

Cea mai recentă declaraţie de avere a consilierului judeţean, în vârstă de 45 de ani, depusă la Consiliul Judeţean în iunie 2017, arată că acesta are o avere impresionantă.

Astfel, Mihnea Mihai Boerescu deţine împreună cu familia sa 166 de terenuri, cele multe dintre acestea obţinute prin cumpărare. Unele dintre terenuri au zeci de mii de metri pătraţi, iar cele mai multe dintre ele au fost cumpărate în perioada 2008 - 2016.

În acelaşi document, consilierul judeţean liberal declară că deţine patru apartamente în Bucureşti - unul în Sectorul 1, obţinut în 2016, două în Sectorul 5, obţinute în baza unor contracte de vânzare-cumpărare în anii 2010 şi 2012 şi un apartament în sectorul 4, cumpărat în anul 2011. Declaraţia de averea a lui Mihnea Mihai Boerescu precizează şi că acesta deţine două motociclete, dar şi metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă, monede, ceasuri şi timbre în valoare de ”câteva sute de mii de euro”, după cum declară consilierul judeţean, precizând că unele dintre aceste bunuri sunt moştenite.

Din cea mai recentă declaraţie de avere a lui Mihnea Mihai Boerescu reiese că în anuul 2016 acesta a avut venituri după cum umrează: 5.200 de lei din indemnizaţia de la Consiliul Judeţean Giurgiu, 12.000 de lei dintr-un contract de arendă a unor terenuri agricole şi 5.400 de lei subvenţie de la APIA.

În declaraţia de interese a consilierului se arată că acesta este asociat sau acţionar la două firme, însă în declaraţia de vedere nu regăsesc venituri obţinute de pe urma celor două societăţi comerciale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-14Parerea ta...

GHERGHINA GABRIELA
15 Ian 2018

Nu exista pedeapsa pt acest jeg de om. Apartamentul din sectorul 1 care de fapt este o garsoniera conf 3 este al meu. M-a dus la notarita lui din Ciorogarla unde trebuia sa semnez un imprumut de 6.000 lei dar cu tactica lui de colectionar am semnat un ante contract de vanzare cumparare. Prafu sa se aleaga de el
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray