2020-08-12 13:23

Constantin Ninel Potîrcă, fost candidat la alegerile prezidenţiale, condamnat la şase ani de închisoare pentru evaziune

 |  13:37
Constantin Ninel Potîrcă, fost candidat la alegerile prezidenţiale, condamnat la şase ani de închisoare pentru evaziune

Constantin Ninel Potîrcă, fost candidat la alegerile prezidenţiale, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este estimat la peste 18 milioane de lei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Cătălin Buşe, a precizat, că mandatul va fi pus în aplicare joi de către poliţiştii gorjeni.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a precizat, într-un comunicat de presă, că a respins ca nefondate recursurile declarate de partea civilă Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi inculpaţii Potîrcă Constantin Ninel, Potîrcă Tănase, Radu Dan şi Radu Mihalache împotriva deciziei penale nr. 237 din 26 iunie 2013 a Curţii de Apel Craiova - Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori, decizia fiind definitivă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus în octombrie 2013 trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Ninel Potîrcă, fost candidat la alegerile prezidenţiale, pentru comiterea în formă continuată a două infracţiuni de evaziune fiscală.

Constantin Ninel Potîrcă a fost trimis în judecată şi pentru săvârşirea a două infracţiuni de spălare de bani.

De asemenea, în ianuarie 2014, Cosntantin Ninel Potîrcă a fost trimis în judecată de către procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada octombrie - decembrie 2013, Constantin Ninel Potîrcă i-a oferit unui lichidator judiciar suma de 20.000 de lei pentru a se retrage din dosarul privind falimentul unei societăţi comerciale reprezentată de acesta sau pentru a avea o atitudine favorabilă intereselor sale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz