2020-07-03 14:48

Continuă seria achiziţiilor făcute de MApN. Armata cumpără aparatură RMN de 1,5 milioane de euro

 |  18:18
Continuă seria achiziţiilor făcute de MApN. Armata cumpără aparatură RMN de 1,5 milioane de euro

MinisterulApărării Naţionale continuă seria achiziţiilor publice. După bombe şi maşini deluptă în teatrele de operaţiuni, pe care Armata s-a arătat interesată să lecumpere de pe piaţa liberă, acum a venit rândul aparaturii medicale speciale.Achiziţia a fost făcută prin intermediul Unităţii Militare 92550 Bucureşti(Departamentul pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale),cu sediul în Drumul Taberei, aceeaşi entitare care a anunţat achiziţia detehnică de război pentru care vrea să plătească peste 100 milioane de euro.

Ladata de 7 septembrie 2010, Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul UM02550 Bucureşti, a atribuit contractul pentru achiziţionarea unei instalaţii deimagistică prin rezonanţă magnetică (RMN). Autoritatea contractantă a anunţat încheiereaunui acord prin care entitatea către care se va atribui contractul să asigurefurnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a aparaturii medicale despecialitate.

Potrivitcaietului de sarcini publicat pe site-ul SEAP, criteriul de atribuire a pusaccentul pe oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, accentulfiind pus pe preţul cel mai scăzut (50 la sută) şi pe criterii tehnice (50 deprocente).

Înurma licitaţiei deschise organizate, Ministerul Apărării Naţionale, prinUnitatea Militară 02550 Bucureşti, a atribuit contractul companiei SC CortehMed SRL, cu sediul în Bucureşti, pentru un cost de 4.971.075 de lei, la care seadaugă contravaloarea TVA de 1.193.058 de lei, ceea ce înseamnă, per total, unefort de la bugetul Armatei de 6.164.133 de lei (respectiv 1.467.650 de euro).

Politica înarmării laspartul târgului

Cumpărareaaparaturii RMN, pentru 1,5 milioane de euro, nu este singura afacere pe care opune la cale Ministerul Apărării Naţionale. Presa a dezvăluit, în ultimeleluni, faptul că, prin intermediul aceluiaşi Departament pentru Armamente,denumit UM 0250 Bucureşti, ministerul condus de către Gabriel Oprea şi-a anunţatintenţia de a achiziţiona cantităţi impresionante de armament, muniţii şivehicule blindate pentru teatrele de operaţiuni externe unde România are detaşatetrupe.

Reamintimfaptul că, la data de 24 iunie 2009, MApN, prin UM 02550 Bucureşti, a publicatpe site-ul licitaţiilor publice un anunţ de participare prin care a anunţa căpune la dispoziţia suma de 17.943.277 de lei, fără TVA, pentru achiziţionareaunui număr de 7.500 de bombe cu lovitura de 82 mm fiecare.

Ladata de 11 mai 2010, aceeaşi instituţie, prin intermediul aceluiaşidepartament, a publicat pe site-ul achiziţiilor publice un anunţ de participareprin care îşi anunţă intenţia de a organiza o licitaţie deschisă în vedereaachiziţionarii de autovehicule blindate pentru teatrele de operaţiuni externe,pentru care va pune la bătaie nu mai puţin de 100 milioane de euro fără TVA.

Oaltă intenţie anunţată de ministerul condus de Gabriel Oprea este aceea de aorganiza o licitaţie publică, prin intermediul Unităţii Militare 02550 Bucureşti,prin care urmează să achiziţioneze un sistem de iniţiere nonelectric tub cu şocde lungime mică (120 de bucăţi), un sistem de iniţiere nonelectric de şoc culungime medie (240 de bucăţi), capse detonante electrice (600 de bucăţi) şi fitiledetonante (600 de metri liniari). Autoritatea contractantă intenţionează ca,pentru achiziţia respectivă, să încheie cu ofertantul căruia îi va atribuicontractul un acord-cadru care să se întindă pe o perioadă de 38 de luni şicare va scoate de la bugetul de achiziţii al Ministerului Apărării Naţionale,via Departamentul de Armamente, suma de 106.722 de lei fără TVA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20

Mai multe imagini:
Continuă seria achiziţiilor făcute de MApN. Armata cumpără aparatură RMN de 1,5 milioane de euro
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz