2019-10-15 17:32

Contracte FĂRĂ LICITAȚII în valoare de 120 de MILIOANE DE EURO la Romtehnica

 |  12:15
Contracte FĂRĂ LICITAȚII în valoare de 120 de MILIOANE DE EURO la Romtehnica

Compania militara coordonata de Ministerului Apararii, Romtehnica, a atribuit luna trecută, fără licitaţii deschise, trei contracte militare în valoare de aproape 120 de milioane euro (525 milioane de lei fără TVA), dezvăluie Hotnews.

Cel mai mare contract, de 353,9 milioane lei, a fost atribuit firmei americane Harris Corporation Communication Systems, pentru achizitia de echipamente şi statii radio. Al doilea mare contract (103,3 milioane lei), pentru achiziţia unui sistem de rachete antitanc portabile, a fost atribuit catre firma germana Eurospike GmbH, iar al treilea contract (67,8 milioane lei), pentru achiziţia unui radar tridimensional, a fost atribuit către americanii de la Lockheed Martin Overseas.

Toate cele trei contracte, publicate vineri 20 ianuarie 2017 în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), au fost atribuite prin negociere fără anunţ de participare, justificarea fiind:  'Lucrările/produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice'. Harris Corporation este o comanie americană de tehnologie, care produce statii si sisteme radio militare si pentru sectorul comercial, echipamente wireless, sisteme de comunicatii spatiale, avand clienti in peste 100 de tari. Cu sediul in Melbourne, Florida, compania are venituri anuale de aproximativ 7,5 miliarde de dolari si 21.000 de angajati in intreaga lume.

Cu sediul central in Rothenbach, Germania, Eurospike GmbH este un joint-venture intre companiile Diehl BGT Defence GmbH&KG (Uberlingen, Germania), Rheinmetall Defence Electronics GmbH (Bremen, Germania) şi Rafael Advanced Defense Systems Ltd (Haifa Israel.) Lockheed Martin este o companie americana si constructor aerospatial de prim rang, specializata in domeniul militar, al securitatii si al tehnologiilor avansate. Compania a fost formata in martie 1995 prin fuziunea Lockheed Corporation cu Martin Marietta. Lockheed Martin este cea mai mare firma de produse si servicii militare la nivel mondial, (dupa venit) si cel mai mare furnizor de echipament aerospatial si tehnologic al Pentagonului, urmat de Boeing, scrie hotnews.ro. Compania este prezenta in 75 de tari din intreaga lume.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20Parerea ta...

TRUMPS
20 Ian 2017

Tehnocrati, nu-i asa? Mai degraba slugi ale companiilor straine care ii si platesc intr-un fel sau altul. Bine ca au plecat in companii multinationale, nu prea au legatura cu Romania.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray