2020-06-01 16:44

Controlul traficului rutier, dirijat ilegal, de doi ani, de către protejata ALDE din Alexandria lui Dragnea

 |  11:17
Controlul traficului rutier, dirijat ilegal, de doi ani, de către protejata ALDE din Alexandria lui Dragnea

Ca urmare a trocului politic dintre PSD și ALDE, de aproape doi ani de zile, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R) a devenit feuda inspectorului de stat șef impus de ALDE, Alina Luminița Cațan, venită de la Alexandria.

Numai că numirea ei ca inspector de stat șef la ISCTR este ilegală, dar cu toate acestea este menținută pe funcție, iar când a fost schimbată, la sfârșitul lunii trecute, a făcut un scandal monstru în Ministerul Transporturior și în urma intervenției vicepremierului ALDE, Grațiela Gavrilescu, a fost repusa pe funcție.

 

Toate operațiunile de plată de la ISCTR sunt de șase luni…off-line

 

La ora actuală, Alina Luminița Cațan tăie și spânzura în ISCTR, iar respectarea prevederilor legale în vigoare este doar un moft administrativ. Un exemplu extrem de clar este faptul că, din data de 14 decembrie 2018, nu se mai respectă Ordinul ministrului Transporturilor nr. 122/20012 privind instituirea Registrului Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP). Acest ordin prevede foarte clar următoarele „conducătorul unității, Direcția Financiară, Direcția Contabilitate și direcțiile funcționale din cadrul fiecărei unități vor răspunde de modul de întocmire și publicare zilnică a Registrului Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP)”, iar fiecare operațiune trebuie publicată „zilnic, la orele 16.30, pe adresa de site a unității”. Dar, pe site-ul ISCTR, ROGOP-ul este inactiv de vreo șase luni de zile. Oare nu se mai dorește să se știe către cine au mers banii inspectoratului? De ce? 

 

 

Averile de la ISCTR, plafonate…în 2017

 

Legea nr.144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI), completată prin Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnitătilor publice,  stipulează foarte clar că persoanele care exercită funcții și demnități publice trebuie să-și depună declarațiile de avere și de interese la ANI, dar și pe site-ul instituției pe care o reprezintă. Practic, „persoanele prevăzute de prezenta lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”, dar, în realitate, foarte puține instituții din Ministerul Transporturilor respectă această prevedere legală. Și în categoria celor care nu respectă prevederile acestei legi se numără și ISCTR, unde ultimele declarații de avere și interese sunt cele aferente anului 2017. Dar cum se spune în popor, că peste de la cap se împute, așa se întâmplă și la ISCTR, unde inspectorul de stat șef Alina Luminița Cațan n-a catadicsit să-și depună declarația de avere și cea de interese, așa că, ce să le mai ceri la subalterni să respecte legea, dacă șeful nu o face!

 

Șefa ISCTR impusă ilegal, dar menținută cu sprijinul vicepremierului ALDE Grațiela Gavrilescu

 

PUTEREA a semnată încă de anul trecut că numirea Alinei Luminița Cațan în fruntea ISCTR este ilegală. De ce? Pentru că potrivit articoluli nr.13 al Hotărârii nr.1088 din 2 noiembrie 2011, privind organizarea și funcționarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, inspectorul de stat șef al ISCTR trebuie „să aibă experiență de cel puțin 5 ani într-o funcție de conducere în domeniul transporturilor rutiere”. Or, în CV-ul său, Luminița Alina Cațan mentionează că din 2008 și până martie 2015 a fost avocat în Baroul Teleorman, iar din aprilie 2015 și până să ajungă la ISCTR a fost vicepreședinte al Agenției Domeniilor Statului (ADS). Ca atare, nici vorbă de „experiență de cel puțin 5 ani într-o funcție de conducere în domeniul transporturilor rutiere”. Cu toate acestea, ultimii trei miniștri ai Transporturilor au ignorat prevederile legale stipulate de Hotărârea nr. 1088/2011 și au menținut-o pe avocata din Alexandria la șefia ISCTR.

Mai trebuie precizat că Inpectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R. este organismul tehnic permanent specializat în subordinea Ministerului Transporturilor, asigurând la nivel național inspecția și controlul respectării reglementărilor naționale și internaționale în domeniul transporturilor rutiere. Mai trebuie precizat că la sfârșitul lunii trecute, Ministerul Transporturilor a fost zguduit de un scandal fără precedent declanșat de către inspectorul de stat șef al ISCTR impus de ALDE, Alina Luminița Cațan. Acesta a fost demisă la primele ore ale dimineții zilei de 21 iunie 2019, dar, ulterior, către seară, a fost repusă pe funcție ca urmare a presiunilor și sforilor trase de către vicepremierul ALDE Grațiela Gavrilescu.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-04Parerea ta...

NICOLAE DUMITRESCU
04 Iul 2019

Sunt inspector de trafic in cadrul ICJ Arges si doresc sa va spun ca datorita unei interventii ale mele din apr-mai 2018 , unde in calitate de vicelider de sindicat i-am adus la cunostinta cca 7-8 probleme de foartemare importanta pentru institutie , de la baza materiala precara , continuind cu lipsa totala a protectiei inspectorilor dar mai ales despre ANGAJARILE ILEGALE , ABUZIVE , NECONFORME CU PREGATIRILE PROFESIONALE , FARA EXAMEN ( in vreme ce pe noi, majoritatea inspectorilor ne-au rupt in examene) , mi-am atras ura si oprobiul d-sale care cauta in permanenta sa ma sicaneze si sa se razbune ! Pe 13 iulie vom organiza o adunare generala a sindicatului , in care vom cere noii conduceri statutar alese sa declanseze conflict de munca si instanta pentru revocarea din functie a d-nei Alina Luminita Catan , inca ISS al ISCTR !
LILIANA
04 Iul 2019

MASONERIA, SECURISMUL, SINECURISMUL, MAFIOSTISMUL SI HOTIA AU DISTRUS DUPA1990 ROMANIA.
FREACA MENTA
05 Iul 2019

PE UNDE MAI SUGE SI CAPRA ASTA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine