2019-11-15 00:28

Corpul de Control al Primarului General: Evidența contractelor de la CSM București este incompletă!

 |  10:44
Corpul de Control al Primarului General: Evidența contractelor de la CSM București este incompletă!

La începutul acestui an, mai exact în perioada 26 ianuarie - 2 martie 2018, o echipă de la Corpul de Control al Primarului General al Municipiului București a verificat activitatea din intervalul 2015-2017 de la Clubul Sportiv Municipal București.

Potrivit procesului verbal din 2 martie 2018 (vezi documentul în facsimil) au rezultat o mulțime de nereguli care ar trebui să le dea de gândit atât celor care conduc azi CSM București, adică directorul general Gabriela Szabo, cât și consilierilor care sunt membri în Consiliul de Administrație al clubului finanțat din banii bucureștenilor. Concluzia verificărilor este foarte clară: „Evidența contractelor și a documentelor avizate din punct de vedere al legalității este incompletă”.

   

Nereguli în contractul de sponsorizare încheiat cu ENGIE SA

Potrivit procesului verbal de control, una dintre cele mai grave probleme descoperite la CSM București vizează cel mai mare contract de sponsorizare încheiat de clubul bucureștean. „Din documentele avute la dispoziție au rezultat diferențe mari de text între exemplarele contractului de sponsorizare încheiat între CSM București și ENGIE SA”, este concluzia echipei de control. Practic, reiese că există mari diferențe de date între fiecare exemplar al acestui contract de sponsorizare. Adică una este scris în exemplarul de la CSM București și altceva este în documentul de la ENGIE. Incredibil, dar adevărat!

Peste 3.000.000 de euro cheltuite anual de echipa de baschet

         

Verificările echipei de la Primăria Capitalei au scos la iveală și cheltuieli nejustificate în ceea ce privește colaborarea de la echipa de baschet între CSM București și CSA Steaua, prin intermediul unui club deținut de către fostul baschetbalist Virgil Stănescu. „Din datele prezentate în ceea ce privește Protocolul de colaborare nr/3318 din 13.08.2013 încheiat între CSA Steaua, CSM București și CS Atletic rezultă că față de suma totală alocată de 2.641.666 de euro au fost efectuate cheltuieli în sumă de 3.014.035 de euro”, este concluzia inspectorilor de la PMB. Adică, cheltuieli de 372.372 de euro, în plus față de cele bugetate. De fapt, trebuie menționat că acest protocol de colaborare a stârnit numeroase discuții contradictorii în Consiliul General, pe vremea când Sorin Oprescu era primar general.

Datele privind evidența salariaților la REVISAL nu au mai fost implementate din 2013

Inspectorii Primăriei Capitalei au mai constatat că “organizarea muncii este deficitară pe mai multe domenii pornind de la gestionarea resurselor umane, achiziții, financiar-contabilitate, protecția muncii și PSI etc”.

”Nu există decât o evidență parțială a prezenței la program, nu există o situație clară privind personalul angajat al CSMB, dosarele de personal verificater prin sondaj nu prezintă coerentă minima privind conținutul acestora. Nu sunt întocmite fișe de post pentru toate funcțiile din statul de organizare. Nu au fost implementate datele necesare în Registrul general de evidența a salariaților (REVISAL) din anul 2013”, se arată în raportul de control. 

Achiziții deficitare, iar trasabilitatea documentelor este în…aer

Corpul de control a mai constatat că la CSM București “nu a fost identificată modalitatea exactă de înregistrare a documentelor gestionate de către instituție (produse sau primite|) și nici o reglementare internă care să permită urmărirea acestora (trasabilitatea)”.

De asemenea, “activitatea în domeniul achizițiilor publice a fost organizată și desfășurată în mod deficitar, inclusiv în ceea ce privește elaborarea și completarea dosarelor de achiziții cât și a documentelor financiar contabile”. În plus, s-a mai descoperit și “nefundamentarea riguroasă a valorii estimate pentru bunuri, servicii și lucrări atât în cazul procedurilor de achiziții cât și în fundamentarea și elaborarea bugetului de venituri și cheltuieli”.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-05

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray