2019-07-15 21:14

Costica Vărzaru, condamnată cu suspendare, de dragul contribuabililor

 |  19:55
Costica Vărzaru, condamnată cu suspendare, de dragul contribuabililor

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, a fost condamnată la închisoare cu suspendare întrucât costurile detenţiei ar ajunge să fie suportate de către contribuabili, motivează Tribunalul Bucureşti. Pe 25 septembrie, pe Costică Vărzaru a primit de la instanţă trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, şi o sută de zile de muncă în folosul comunităţii, în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat.

„Instanţa de judecată are în vedere în stabilirea naturii şi cuantumului pedepsei ce urmează a se aplica inculpatei interesul societăţii, în condiţiile în care ca şi profesor nu s-au ridicat obiecţiuni cu privire la probitatea sa profesională, probitate care poate fi pusă în slujba societăţii, cu atât mai mult cu cât costurile aferente executării pedepsei în detenţie sunt suportate tot de către contribuabili”, îşi justifică hotărârea instanţa.

În 23 august 2013, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie le-au trimis în judecată pe Costica Vărzaru, Gina Ciontoiu, Elena Dumitru şi Mimioza Maria Vulcu în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat de la Liceul Teoretic "Dimitrie Bolintineanu", sesiunea iunie-iulie 2013. Elena Dumitru, secretara liceului, a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, Gina Ciontoiu şefa comitetului de părinţi la doi ani de închisoare cu suspendare, ea fiind obligată să se prezinte la consiliere psihologică, iar Mimoza-Maria Vulcu, vicepreşedintă a Comisiei de bacalaureat la un an de închisoare cu suspendare. Decizia Tribunalului nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-09Parerea ta...

MARIA
10 Noi 2014

Atunci sa le de-a drumul la TOTI condamnatii care au primit un nr. de ani de detentie!!Asta este justitia din Romania!!!Consider o manip-ulare grosolana a inteligentei romanilor de o sleahta de incompetenti care judeca si manip. viata unei societati din ROM.pe BANI PUBLICI!!!Ar trebui EI judecati si condamnati ptr. protejarea si incurajarea infractorilor,de fapt si EI sunt tot INFRACTORI care manip. legile in favoarea LOR si a altor INFRACTORI !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray