2020-05-25 18:57

COVID-19: România nu figurează în statisticile OMS!

 |  12:17
COVID-19: România nu figurează în statisticile OMS!

Până acum autoritățile de la București nu au răspuns în mod tranșant dacă este sau nu confirmat vreun caz clar de infectare cu COVID-19. Cu toate că au trecut două zile de la anunțul făcut de autoritățile medicale în cazul din județul Gorj, România nu apare în statisticile internaționale.

Datele oficiale prezentate zilnic în China, actualizate odată la câteva ore, nu menționează România între țările cu cazuri confirmate cu noul coronavirus COVID-19 (vezi foto)!

„Cum de este posibil acest lucru, câtă vreme în tabelul general furnizat de OMS apar toate țările cu cazuri confirmate, inclusiv cele care au un singur caz?”, se întreabă Secția în limba română de la Radio China Internațional, condusă de jurnalistul Dan Tomozei.

„Câtă vreme România nu apare în statisticile internaționale, avem două posibilități: fie cazul prezentat la București nu este COVID-19, fie Guvernul nu a informat OMS (ceea ce este puțin probabil)”, mai spune Tomozei. În aceste condiții, nu se știu criteriile pentru care, în România, un număr de „8.231 de persoane au fost izolate la domiciliu pentru a fi monitorizate pentru o perioada de 14 zile, așa cum prevăd toate protocoalele internaționale”, iar alte 180 sunt „în carantină în centre instituționalizate”.

Oficial chinez: COVID-19 a fost „plantat” la Wuhan!

Un studiu realizat recent de către un grup de oameni de știință chinezi, prezintă secvențe ale genomului care dovedesc că piața de fructe de mare din Wuhan nu este sursa noului coronavirus. Dovezile prezentate official vin să combată informațiile lansate de publicația medicală britanică „The Lancet” și să susțină cu argumente că virusul COVID-19 a fost „plantat” la Wuhan!

Cercetătorii au colectat datele la nivelul genomului din 93 de probe noi de coronavirus distribuite pe GISAID EpiFlu, o bază internațională de date care stochează informații despre virusul gripal, pentru a studia evoluția și modul de transmitere de la om la om din ultimele două luni.

Printre cele 93 de eșantioane prelevate se regăsesc 12 țări de pe patru continente: 54 colectate din China înainte de 22 ianuarie, iar restul de 39 de probe au fost prelevate din Australia, Franța, Japonia și SUA, după 22 ianuarie.

Rezultatele studiului, condus de cercetătorii Grădinii Botanice Tropicale Xishuangbann a a Academiei Chineze de Științe, din cadrul Universității Agricole de Sud din China și Institutului Chinez de Cercetări ale Creierului, arată că datele genetice sugerează că virusul a fost adus din altă parte, fiind preluat pe scară largă de locuitorii din Wuhan înainte de luna decembrie 2019, cel mai probabil începând cu mijlocul sau sfârșitul lunii noiembrie 2019.

Piața de fructe de mare nu a făcut decât să contribuie la transmiterea virusului către cumpărători și la răspândirea în întreg orașul, la începutul lunii decembrie 2019, ceea ce corespunde perioadei de creștere a numărului de cazuri.

Sursa misterioasă a noului focar de coronavirus a dus la o divizare între oamenii de știință din întreaga lume.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-28

Mai multe imagini:
COVID-19: România nu figurează în statisticile OMS!
zoom
Parerea ta...

AFRICA
29 Feb 2020

Există puține cunoștințe despre COVID-19. Oficialii din domeniul sănătății educă publicul larg despre modul în care este transmis și despre modalitățile de prevenire și control. Acum s-au angajat în angajamente în comunitate în serie, ateliere, programe de radio și TV pentru sănătate, concepute pentru a face oamenii conștienți de focarul COVID-19.
RASFOITI PRESA INTERNATIONALA
02 Mar 2020

Un profesor de virologie de la Universitatea de Agricultură Michael Okpara din Umudike, Maduike Ezeibe a spus că a descoperit un remediu pentru Coronavirus. Ezeibe și-a exprimat încrederea că terapia sa care ar putea vindeca HIV / SIDA ar face coronavirusul un lucru din trecut. Profesorul într-o declarație a identificat ecuația chimică a terapiei ca (AI4 (SiO4) 32AI2Mg3 (SiO4) 3). El a dezvăluit că ecuația a fost „un mecanism pentru vindecarea Covid -19 și febra Lassa”.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine