2020-02-28 13:10

Criza e pe bani. După ce Direcţia Parcurilor le-a oferit o afacere de 800.000 lei, Liviu Negoiţă mai atribuie BGS un contract de 1,2 milioane de lei

 |  18:24
Criza e pe bani. După ce Direcţia Parcurilor le-a oferit o afacere de 800.000 lei, Liviu Negoiţă mai atribuie BGS un contract de 1,2 milioane de lei

Primaria Sectorului3, condusă de democrat-liberalul Liviu Negoiţă, a atribuit companiei de pazăBGS un contract în valoare de 1,2 milioane de lei, fără TVA, pentru paza a 31de obiective din sectorul 3 al Capitalei. Potrivit site-ului SEAP, la licitaţia,organizată la data de 4 iunie 2010, s-a prezentat un singur ofertant care a şicâştigat un contract învaloare de 1.248.276.00 lei, la care se adaugăTVA-ul aferent, în valoare de 299.586,24 lei.

Anunţul de atribuire al contractului a fostpublicat pe site-ul SEAP la mijlocul săptămânii trecute, asta după ce PrimăriaSectorului 3 a organizat o licitaţie pentru achiziţia de servicii de paza,monitorizare şi intervenţie rapidă pentru investiţii de pe raza sectorului 3 alCapitalei. Licitaţia a fost deschisă, însă un singur ofertant s-a prezentat,respectiv BGS Divizia de Securitate SRL. Cu toate acestea, contractul a fostatribuit conform criteriului “preţul cel mai scăzut”. Activitatea care urmeazăsă fie prestată de către bodyguarzii de la BGS constă, potrivit caietului desarcini, în servicii de investigaţie şi protecţie, cu excepţia serviciilor detransport cu vehicule blindate.

Acesta nu este singurul contract pe careinstituţia condusă de către democrat-liberalul Liviu Negoiţă îl atribuie companieide securitate BGS numai în anul 2010. Astfel, Direcţia Parcurilor Sector 3,instituţie aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 3, aorganizat, la data de 10 mai 2010, o licitaţie pentru achiziţia de servicii depază, monitorizare, intervenţii medicale de urgenţă şi acţiune în caz dedezastre sau calamităţi. Potrivit caietului de sarcini, criteriul de atribuireal contractului îl reprezintă, de asemenea, “preţul cel mai scăzut” însă ca şi încazul precedent, autoritatea contractantă a primit o singură ofertă, şi anumedin partea firmei BGS Divizia de Securitate SRL.

Tipul serviciilor contractate se referă lainvestigaţie şi protecţie, cu excepţia serviciilor de transport cu vehiculeblindate, pentru Parcul “Alexandru Ioan Cuza”, Parcul “Titan”, Parcul“Titanii”, Parcul “Pantelimon” şi Parcul din strada Gheorghe Petraşcu, sector3. Valoarea finală a contractului atribuit firmei BGS Divizia de Securitate decătre Direcţia Parcurilore Sector 3 se ridică la suma de 794.367 lei fără TVA,contractul fiind încheiat pentru opt luni. De altfel, autoritatea contractantăi-a permis ofertantului câştigător să subcontracteze un procent de 13 la sutădin contract către alte două societăţi componente firmei BGS, respectiv optprocente către SC Ambulanţa BGS Medical Unit SRL şi cinci procente către AsociaţiaBGS pentru Situaţii de Urgenţă şi Calamităţi.

Alte afaceri pe bani publici ale BGS în sectorul 3

Compania de pază şiprotecţie BGS a mai derulat afaceri pe bani publici în sectorul condus de LiviuNegoiţă. Astfel, la mijlocul anului 2008, Liceul Teoretic “Alexandru IoanCuza”, cu sediul în sectorul 3 al Capitalei, a organizat o licitaţie pentruachiziţionarea de servicii de pază, monitorizare, intervenţie, serviciimedicale şi acţiune în caz de urgenţă 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână,la unităţi de învăţământ ce aparţin de centrul de execuţie bugetară Liceul“Alexandru Ioan Cuza”.

Tipul serviciilorcontractate se referă la servicii de investigaţie şi protecţie, cu excepţiaserviciilor de trasport cu vehicule blindate. La licitaţia deschisă, având caprincipal criteriu de atribuire oferta cea mai avantajoasă din punct de vedereeconomic, s-a înscris un singur ofertant, respectiv BGS Divizia de SecuritateSRL. Autoritatea contractantă a atribuit, la data de 8 iulie 2008, acestei companii,un contract în valoare de 722.160 lei fără TVA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02

Mai multe imagini:
Criza e pe bani. După ce Direcţia Parcurilor le-a oferit o afacere de 800.000 lei, Liviu Negoiţă mai atribuie BGS un contract de 1,2 milioane de lei
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine