2020-06-03 13:30

CSM a dat aviz negativ la modificările aduse Codului Penal

 |  11:30
CSM a dat aviz negativ la modificările aduse Codului Penal

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat, luni, aviz negativ la modificările aduse Codului Penal. Cele 22 de modificări ale Codului Penal au fost respinse de CSM, iar cel mai probabil marți avizul negativ va ajunge la Comisia Juridică din Camera Deputaților.

Printre propunerile de modificare a Codului Penal se numără proiectul senatorului PSD Șerban Nicolae, care propune pedepsirea cu până la 3 ani de închisoare a celor care dezvăluie informaţii din dosarele penale în curs de cercetare.

Iniţiativa aceluiaşi senator prevede ca arestații preventivi să nu fie încătușați la arestare dacă nu au comis fapte de violență.

Şi președintele Klaus Iohannis a afirmat că nu este momentul pentru modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.

"Nu cred că este momentul pentru modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Practic, dacă aceste modificări se vor adopta, va dezincrimina conflictul de interese și va crea posibilitatea de angajare pe interese. Eu nu pot accepta așa ceva", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine