2020-06-02 15:56

CSM cere IJ să verifice dacă a fost afectată independenţa judecătorilor şi procurorilor din dosarul ICA

 |  14:33
CSM cere IJ să verifice dacă a fost afectată independenţa judecătorilor şi procurorilor din dosarul ICA

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut Inspecţiei Judiciare (IJ) să verifice dacă a fost afectată independenţa judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului ICA. Decizia CSM vine după ce în mass-media au apărut mai multe articole de presă referitoare la condamnarea lui Dan Voiculescu.

CSM a cerut inspectorilor judiciari să facă aceste verificări, după ce în mass-media au apărut mai multe articole şi comentarii cu privire la activitatea de judecată desfăşurată la nivelul Curţii de Apel Bucureşti (CAB), precum şi cea de urmărire penală desfăşurată de către procurorii DNA în dosarul privind privatizarea ICA.

Astfel, CSM a cerut Inspecţiei Judiciare ca, în baza articolului 30 alineatul 1 din Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, să efectueze verificările necesare pentru a stabili "dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului menţionat, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său".

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

Citeşte şi: 

Citeşte şi: 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine