2020-02-22 12:34

CSM sesizează CSAT pentru a verifica ofiţerii acoperiţi care activează în magistratură

 |  15:10
CSM sesizează CSAT pentru a verifica ofiţerii acoperiţi care activează în magistratură

CSM a decis, în cadrul şedinţei de miercuri, sesizarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru a face verificări cu privire la eventualii ofiţeri acoperiţi care activează în magistratură.

Reprezentanţii CSM au precizat, pentru Mediafax, că s-a dispus sesizarea CSAT pentru a se stabili care sunt ofiţerii sub acoperire din rândul judecătorilor şi procurorilor.

Decizia CSM a venit ca urmare a solicitării Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), care a cerut CSM să facă verificări şi să îi elimine pe eventualii ofiţeri acoperiţi din magistratură.

UNJR a precizat, într-un comunicat de presă, că a făcut această solicitare, fiind "profund îngrijorată faţă de recentele declaraţii publice potrivit cărora în rândul magistraţilor ar exista ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete, precum şi că instanţele de judecată au devenit «câmp tactic» al serviciilor de informaţii".

UNJR a cerut CSM să verifice dacă toţi procurorii şi judecătorii respectă interdicţia de a nu fi lucrători de orice fel ai serviciilor de informaţii, iar rezultatul să fie făcut public, pentru restabilirea încrederii în justiţie.

Totodată, UNJR a cerut CSM să ceară de urgenţă clarificări publice Serviciului Român de Informaţii, care "trebuie să explice corpului de magistraţi şi societăţii ce înseamnă concret «câmp tactic», când vine vorba de justiţie, şi care sunt mijloacele prin care serviciul operează în acest «câmp tactic»".

„Serviciului Roman de Informatii trebuie, de asemenea, să explice care este cadrul legal ce permite acestui serviciu să îşi menţină «interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze», în ce constă în mod efectiv acest «interes», care sunt limitele sale, de ce garanţii este însoţit şi ce control se exercită asupra sa", se arăta în comunicatul citat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine