2020-08-04 14:58

CSM sesizează Inspecţia Judiciară referitor la afirmaţiile lui Traian Băsescu

 |  12:11
CSM sesizează Inspecţia Judiciară referitor la afirmaţiile lui Traian Băsescu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în legătură cu declaraţia lui Traian Băsescu, potrivit căreia un „ziarist important” controlează deciziile procurorilor.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a făcut apel marţi la preşedintele Traian Băsescu să îşi îndeplinească datoria constituţională şi legală şi să verifice toate declaraţiile judecătorilor şi procurorilor, pentru a vedea dacă sunt colaboratori sau informatori ai serviciilor de informaţii.

Horaţius Dumbravă a precizat că aceasta este o obligaţie legală, prevăzută de articolul 7 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

De asemenea, judecătorul a cerut CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, potrivit cărora anumite "decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important".

Horaţius Dumbravă a afirmat că în caz contrar, Inspecţia Judiciară trebuie să întocmească un raport privind aducerea atingerii independenţei justiţiei, a sistemului de justiţie reprezentat de parchete şi procurori, prin Ministerul Public.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-23Parerea ta...

GRISA
23 Sep 2014

Fiti siguri ca , atunci cand a afirmat presedintele asta, nu se referea la R.T. Sunt destui altii ce n-au curajul lui Turcescu in a se deconspira. Hienele abia asteapta sa-si devoreze victima. Prea le statea Basescu ca un ghimpe in coasta. Dupa decembrie '89 o sa vedem ,cu adevarat, ce inseamna "domnia bunului plac".
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz