2020-04-05 17:30

CTP, referitor la conflictul din Orientul mijlociu: Ambele tabere au de câștigat

 |  10:19
CTP, referitor la conflictul din Orientul mijlociu: Ambele tabere au de câștigat

Cristian Tudor Popescu a discutat, într-o intervenție telefonică în cadrul unei emisiuni a Digi 24, despre criza dintre SUA și Iran, care ar fi o afacere în comun a celor două părți, ambele având de câștigat.

„Ce vedem acum este ceea ce se numește în afaceri o «joint venture», o afacere în comun a două părți din care câștigă ambele”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Donald Trump dorește, în felul acesta, să dea impresia de om forte, de hotărâre, care să contrabalanseze faptul că este pus în procedură de suspendare în Congresul american. Soleimani era și acum un an, și acum doi ani, și acum trei ani, același ucigaș internațional care a contribuit la moartea multor civili nevinovați. Putea să fie omorât cu multă vreme în urmă. A fost omorât acum, pentru că are acest interes de imagine Donald Trump”, a spus C.T. Popescu.

În plus, Trump dorește „să distrugă până la capăt” construcția de securitate a lui Barack Obama în relația SUA-Iran, iar interesul e unul electoral, în condițiile în care, cel mai probabil, Trump se va bate, la alegerile prezidențiale din acest an, cu Joe Biden, fostul vicepreșdinte SUA din timpul administrației Barack Obama. Obama”.

„De partea cealaltă, cu un cinism egal - de aceea e posibilă acest joint-venture între Tump, ayatolahi și sângeroasele gărzi revoluționare de la Teheran - regimul de la Teheran îi mulțumește, de fapt, în sinea sa, lui Donald Trump. Cea mai mare problemă a regimului de la Teheran este opoziția din ce în ce mai puternică din poporul iranian la această dictatură sinistră a teocrației de la Teheran. Atâta vreme cât le-a dat Trump martirul în jurul căruia să se alinieze regimul teocratic și să se mobilizeze masele naționalist-islamiste, sprijinitoare ale regimului, totul merge cum spune Trump, după ce Teheranul a trimis rachete asupra bazelor SUA din Irak: totul e bine. Și așa este. Totul e bine. Și pentru el și pentru dictatura din Iran”, a spus C.T. Popescu la Digi 24.

CTP: „Nu începe Al Treilea Război Mondial. Nu vine nicio rachetă iraniană peste noi”

Gazetarul a comentat și discursul lui Donald Trump, rostit în fața națiunii, ca reacție la recentele atacuri cu rachete ale Iranului, despre care a spus că este „un frumos episod de campanie electorală”.

„E un discurs de campanie electorală ca la carte al domnului Trump. I-au murit lăudătorii, se laudă singur, ce a făcut, ce a dres, ce a restructurat, cât de mare este el”, a apreciat C.T. Popescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine