2019-12-13 15:57

Cum a scăpat primarul comunei giurgiuvene Ogrezeni de două dosare penale cu „ajutorul” Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale

 |  14:15
Cum a scăpat primarul comunei giurgiuvene Ogrezeni de două dosare penale cu „ajutorul” Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale

PUTEREA a semnalat că primarul PSD al comunei Ogrezeni din județul Giurgiu, Jean Jipa, a fost condamnat, recent, de către Judecătoria Bolintin Vale, la 3 de ani închisoare cu suspendare pentru “săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu”.

De asemenea, instanța a mai stabilit pentru edilul giurgiuvean o perioadă de patru ani de încercare, 70 de ore de muncă în folosul comunității și a decis că trebuie să achite Primăriei Ogrezeni suma de 44.490 lei, banii fiind retrași din Trezorerie prin falsificarea filelor CEC. După această sentință, care nu este definitivă, edilul Jean Jipa și-a dat demisia, dar ulterior și-a retras-o și a rămas astfel la butoanele Primăriei Ogrezeni, deși mai are pe rol încă vreo șase dosare penale. Potrivit informațiilor furnizate de Curtea de Conturi a României (CCR), Judecătoria Bolintin Vale, dar mai ales Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, a mușamalizat două dosare de cercetare penală ale edilul Jean Jipa, acuzat în 2011 de prejudicerea “bugetului local, reprezentând contravaloarea serviciului de colectare a deșeurilor de la gospodăriile din cadrul comunei, precum și înregistarea în evidența contabilă și încasarea acesteia”.

Două dosare ale edilului, mușamalizate de procurori

Prin Ordonanța  din data de 13.01.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a dispus în dosarul  nr.9341/P/2012, “scoaterea de sub urmărire penală a învinuiților Jipa Jean și Ilie Elena pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 64 din Legea nr.94/1992 și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, care a constat în aplicarea unei amenzii în cuantum de 1.000 de lei, atât pentru Jipa Jean, ordonator principal de credite, cât și pentru Ilie Elena, contabil”. Practic, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a reținut că “fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infractiuni”, deși prejudiciull era de circa 300.000 de lei. Ulterior, prin Ordonanța din data de 21.04.2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, pronunțată în dosarul 2399/P/2017, s-a dispus clasarea cauzei.  Mai muilt, Curtea de Conturi a României a precizat pentru PUTEREA că “Prim procurorul  din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, prin Ordonanța din 07.06.2017, a respins plângerea formulată de Curtea de Conturi ca fiind neîntemeiată. Însă, Curtea de Conturi a României  a formulat plângere la Judecătoria Bolintin Vale împotrivă celor două ordonanțe de clasare, solicitând desființarea acestora. Dar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, prin Ordonanța  din data de 07.02.2018, a dispus clasarea cauzei întrucat a intervenit prescripția”. Trebuie precizat că, prin Decizia nr.39/23.09.2011, Curtea de Conturi a României a dispus două măsuri pentru edilul Jean Jipa privind inventarierea activelor și includerea în evidențele contabile, precum și recuperarea prejudiciului  adus bugetului local prin contravaloarea serviciului de colectare a deșeurilor de la gospodăriile din cadrul comunei. Dar, tot CCR a precizat pentru PUTEREA că niciuna dintre aceste măsuri nu au fost duse la îndeplinire de către edilul din Ogrezeni, fapt pentru care a fost amendatat, în 2016, cu sumă de 3.000 de lei  

“Nu mai există Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, ci Judecătoria de pe lângă Parchetul Bolintin Vale”

Potrivit informațiilor noastre, un rol important în mușamalizarea celor două dosare ale lui Jean Jipa, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, l-a jucat procurorul Eugenia Tecoi, al cărui fiu, Alexandru, este chiar consilierul personal al primarului din Ogrezeni, deși trece pe la primărie doar de trei-patru ori pe lună. “De mai mult timp, ceea ce se întâmplă la Judecătoria Bolintin Vale este de domeniul incredibilului. Practic, nu mai există Parchetul de pe lăngă Judecătoria Bolintin Vale, ci Judecătoria de pe lăngă Parchetul Bolintin Vale”, a precizat, pentru PUTEREA, unul dintre cei mai mari investitori din această zonă. Primarul Jean Jipa a ajuns în atenția presei naționale anul trecut când a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria "În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). Fuck UE! Fuck NATO! Fuck UȘĂ! și p-ăla de la București!". La ora actuală, edilul Jean Jipa mai are pe rolul instanțelor giurgiuvene incă vreo șase dosare penale, dintre care unul deschis ca urmare a unei alte plângeri a Curții de Conturi a României.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-19Parerea ta...

FLOREA BUNEA
19 Iul 2018

legati-l
ANONIM
19 Iul 2018

Cum poate sta in libertate un asemenea individ ? Voi nenorocitilor care votati asemenea gunoaie bolsevice ce parere aveti ?
AI BELITO BELINI
20 Iul 2018

CE NAS DE CIOROI COTOFANA BORITA .
ANONIM
23 Iul 2018

NOI ROMANI NEIMPLICATI, DUPA 1989, IN CONDUCEREA POLITICA A STATULUI, DAR CARE AM SUPORTAT FARA SA EMIGRAM DEZAMAGIRI, UMILIRE, PAGUBIRE MATERIALA LA NIVEL NATIONAL, DEFAIMAREA SI TRADAREA NEAMULUI ROMANESC SOLICITAM ABOLIREA IN REGIM DE URGENTA A CLASEI POLITICE FORMATA DIN POLITRUCI , A DEMOCRATIEI MIMATE ,A CAPITALISMULUI SALBATIC DE CUMETRIE SI AJUSTITIEI AFACERISTE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray