2019-07-22 15:02

Cum arată ”bucățica” de Autostradă A3 de la Petricani

 |  20:38
Cum arată ”bucățica” de Autostradă A3 de la Petricani

Lucrările la cei puțin peste 3 km din autostrada A3 care vor intra în București în zona Petricani trenează pe fondul lipsei de mobilizare a constructorului, a alocărilor bugetare insuficiente și a problemelor birocratice legate de relocarea unor stâlpilor de electricitate, avertizează Asociația Pro Infrastructura care publică o serie de imagini aeriene cu șantierul „ciotului” de lângă Capitală.

Imagini filmate din dronă cu ciotul de 3,3 km al autostrăzii A3 între Str. Petricani și Str. Popasului din București au fost publicate de Asociația Pro Infrastructura (API), unul dintre cele mai active ONG-uri care urmăresc derularea marilor proiecte de infrastructură din țară.

„Din păcate, ritmul este foarte lent, existând șanse ca acest tronson (început în 2016) să nu se finalizeze nici în acest an! Deși vremea este perfectă pentru execuția accelerată a tuturor tipurilor de lucrări, slaba mobilizare a constructorului este în perfectă concordanță cu alocarea bugetară insuficientă pentru 2018”, scrie API.

„Se lucrează timid la armarea plăcii de suprabetonare la podul peste Valea Șaulei și la pasajul peste calea ferată București-Constanța, la ridicarea ultimelor grinzi și la relocarea unor utilități. Șantierul este însă înghețat pe porțiunea cea mai întârziată, între podul peste calea ferată și Str. Popasului, acolo unde trebuie mutată o linie de curent care traversează autostrada la mică înălțime”, mai scrie Pro Infrastructura.

Reprezentanții asociației cer Companiei de Drumuri și ENEL „să rezolve urgent ultimele probleme birocratice legate de relocarea stâlpilor de electricitate. În plus, cerem oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să monitorizeze cu atenție avansul și calitatea lucrărilor și să ia măsurile contractuale care se impun”.

Pentru anul 2018, conform bugetului aprobat în Parlament la finele anului trecut, pentru A3 Popasului - Petricani au fost alocați bani suficienți cât să acopere doar primele trei luni din an, deși finalizarea lucrărilor este programată în 2018.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-17

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
16 Iun 2018

DE 20 ANI DIN CAUZA LUI BECALI SI CITIVA MAFIOTI IMOBILIARI , UN INTERES NATIONAL FREACA TIPARUL . SABOTAJ SI CEI CARE CONCURA LA TARAGINAREA , SABOTAREA , TARI . INPUSCATI LA PICIORUL PODULUI . 2 MILIOANE DE CETATENI STAU SI SE UITA CUM IMBECILI ISI BAT JOC DE EI . ALO FINA LUI BECALI , CIT MAI STAI CU POALELE IN CAP ????? PINA SE TERMINA MAI FACI 3 COPII ??????
LEVST.
17 Iun 2018

tronsonul respectiv , de autostrada, arata excelent, pentru drone, helicoptere, pasari...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray