2019-08-20 15:36

Cum au ajuns rudele deputatului USR Claudiu Năsui pe mâna Consiliului ASF. Ce nereguli au fost depistate la firma de brokeraj a familiei

 |  08:51
Cum au ajuns rudele deputatului USR Claudiu Năsui pe mâna Consiliului ASF. Ce nereguli au fost depistate la firma de brokeraj a  familiei

În urma unui control efectuat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în luna iulie 2017 la firma de brokeraj Muntenia Global Invest SA, s-au constatat o serie de deficiențe privind modul în care Comitetul de Audit al societății și-a îndeplinit atribuțiile legale de monitorizare, fiind încălcate prevederile Normei 21/2014 și cele ale Normei 27/2015.

Una dintre abateri vizează încălcarea legislației referitoare la spălarea banilor, în sensul NERAPORTĂRII tranzacțiilor mai mari de 15.000 de euro, sume transferate în afara țării.

Deficiențe au fost identificate și în ceea ce privește faptul că, în raportul de audit financiar aferent exercițiului financiar încheiat la 31.12.2015, valoarea indicatorului rezultat net al exercițiului financiar este DIFERITĂ de cea menționată în cadrul situațiilor financiare.

Persoanele identificate ca fiind vinovate de aceste abateri sunt:

-      Maria Hetel, membru al Comitetului de audit;

-      Georgiana Năsui, membru al Comitetului de audit;

-      Simion Stefan Năsui, membru al Comitetului de audit.

Decizia Consiliului ASF, pe 23 ianuarie

Trebuie menționat faptul că, doamna Georgiana Năsui și domnul Ștefan Năsui sunt rudele deputatului USR Claudiu Năsui, membru al Comisiei de Buget Finanțe a Camerei Deputaților, tocmai comisia care supraveghează activitatea ASF și îi audiază pe cei nominalizați pentru a fi numiți în Consiliul ASF.

 În data de de 23 Ianuarie 2018, Consiliul ASF are pe ordinea de zi, printre alte puncte, și aplicarea unor sancțiuni celor 3 persoane nominalizate mai sus, pentru încălcarea Normelor ASF.

Sursele noastre ne-au dezvăluit faptul că vicepreședintele ASF, Mircea Ursache, un apropiat al deputatului Năsui, a tergiversat prezentarea rezultatelor controlului timp de 5 luni (controlul fiind încheiat în data de 28 iulie 2017), și încearcă acum să convingă cât mai mulți membri din Consiliul ASF că ar fi suficientă aplicarea unui simplu avertisment rudelor deputatului Năsui, pentru toate neregulile constatate.

În schimbul acestui „favor”, potrivit surselor noastre, în luna noiembrie 2018, atunci când vor avea loc alegeri pentru Consiliul ASF, domnul deputat Năsui și colegii săi de la USR vor acorda un vot de încredere candidaților din ASF care “i-au iertat” rudele acestuia de aplicarea sancțiunilor meritate, pe principiul „o mână spală pe alta”.

Potrivit datelor oficiale, SSIF Muntenia Global Invest SA este controlată aproape integral de familia Năsui, structura acționariatului fiind următoarea:

-      Năsui Simion Ștefan 28%;

-      Năsui Gavril Radu 24%;

-      Năsui Claudiu Iulius Gavril (deputat USR) 9%;

-      Năsui Georgiana 7%;

-      Ageximco SRL (firmă controlată tot de familia Năsui) 21%;

-      Fintrusco SA 7%;

-      Alți actionari cu dețineri sub 5%.

Codul Penal definește și stabilește următoarele sancțiuni pentru infracțiunea de spălare de bani:

Art. 269 Spălarea de bani 

(1) Operațiunea juridică de orice fel, efectuată în scopul împiedicării identificării originii ilicite, a situării, a circulației, a titularului real al dreptului de proprietate ori a existenței altor drepturi cu privire la un bun, de către o persoană care, fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete, că acesta provine din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaște natura acesteia, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi .

(2) Fapta constituie infracțiune și atunci când aceasta a fost săvârșita de autor sau de un participant la fapta prevazută de legea penală din care provine bunul.

(3) Tentativa se pedepsește.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-23Parerea ta...

ANONIM
23 Ian 2018

Cum ....familia precinstitului si imaculatului nasui are probleme penale ??? Ei care clamează in justitiari si oameni corecți?! Atunci lui nasui nu ii rămâne decât ALUPEGUS
TEOHARIE
23 Ian 2018

Inteleg din stire ca tipul asta de la USR scotea fara sa raporteze banii din tara? Oare de ce nu ma mira?
GICU
23 Ian 2018

Ce tanar si hotoman este acest deputat care se bate cu caramida in piept la toate televiziunile cand vine vorba despre altii. Spalarea de bani e o infractiune grava!!!
ANA
23 Ian 2018

M-am saturat de ipocritii care se lupta cu hidra coruptiei si aflam pe urma ca ei sunt unul dintre capetele hidrei. bleah!
NASUCU
23 Ian 2018

Situatia financiara a companiei lui difera de situatia raportata catre ASF? Pai asta mie imi suna a infractiune grava.
ELVIRA
23 Ian 2018

Sunt curioasa ce sanctiune propune astazi Mircea Ursache in sedinta. Pun pariu ca va fi avertisment. Foarte ingaduitor este domnul Ursache cu abaterile celor din piata de capital. Penal de ingaduitor as spune.
USERISTUL ROSU
23 Ian 2018

ce aveti cu domnul Nasui? nu poate si omul sa faca o soricarie ca alti sarlatani, ca voi sariti la gatul lui. domnu' deputat, nu va lasati intimidat, dati gauri in continuare statului roman! daca nu veniti voi, cei tineri, cu metode noi de delapidari din banii investitorilor si alte inginerii financiare, noi, cei formati in epoca de aur, cum sa invatam? felicitari, tovarase Nasui! Partidul e mandru de tine! Nu uita: ia cu amandoua mainile, sa nu ramana nimic de furat pentru altii!
SCLAVA ISAURA
23 Ian 2018

Nasui + Ursache = LOVE
CUCUVEAUA ROZ BOMBON
23 Ian 2018

Asa se fac banii in tranzactiile de pe piata de capital. Bine ca ASF lucreaza pentru noi! Ursache, Ursache, tu vei pleca din ASF doar cu catuse la maini.
ANONIM
23 Ian 2018

ASTIA SUNT USR.ISTI...evazionisti( nasui)... aurolaci( gociu)....perversti( chichirau)...etc..
ANONIM
23 Ian 2018

Isterici acesti USR isti Isterici si gay ! Dar si hoti versatili
MAFIA BOLSEVICA.
23 Ian 2018

Atacul la adresa lui Nasui face parte din campania de denigrare a USR inceputa de latrina 3 si closetul TV alui ghita fugaru. Aceste WCuri care sustin mafia psd si hotiile lor s-au gandit sa denigreze singura formatiune politica care a propus STOPAREA PENALILOR SI CONDAMNATILOR IN FUNCTII PUBLICE. PE CINE AR MAI SUSTINE INFRACTORII felix si ghita daca aceasta propunere ar deveni lege ? Ar perde multe parale closetele lor tv .
@MAFIA BOLSEVICA
23 Ian 2018

Ar'' perde '' un prost si agramat ca tine . Putoare ,nebuna Pune mana pe carte ca te faci de ras boule !
GEORGE
24 Ian 2018

Un fanfaron acest nasui care joaca cartea populismului ca toți useristii și care bagă mâna pina la cot in borcanul cu miere. Dacă ai jucat pentru Ursache acum a venit momentul plății pentru amândoi.
CLOCHETTE
18 Sep 2018

Acest Nasui cred ca e un bolnav mintal, un tradator de tara, un hot, platit si dresat de cei de afara ca sa destabilizeze si sa distruga Tara.
DOREL.
14 Feb 2019

Ca urmare a criticilor pertinente si obiective ale Dlui. deputat Nasui puterea l-a luat la ochi asa ca au pus tunurile pe familia lui sperand ca astfel sa il loveasca pe el si USR din pacate sustinatorii USR sunt ceva mai educati decat cei care voteaza PSD si nu pun "botul" la aceste atacuri la persoana care nu au nici o baza reala.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray