2020-07-14 14:01

Cum l-a iertat ministrul de Interne de dosar penal pe directorul general de la CFR Călători

 |  23:19
Cum l-a iertat ministrul de Interne de dosar penal pe directorul general de la CFR Călători

Consiliul de Administraţie de la CFR Călători va decide, pe 25 mai 2020, dacă va prelungi sau nu, cu încă două luni, mandatul de director general al lui Dan Marian Costescu.

De fapt, cei şapte membri ai consiliului de administraţie, numiţi şi ei provizoriu, vor dispune ceea ce decide ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Dacă s-ar respecta legea, Dan Costescu n-ar mai avea ce căuta în fruntea unei asemenea companii, pentru simplul fapt că el nu semnează niciun document de când a fost impus, fiind preocupat doar să fie prezent pe sticla televizoarelor. Dan Costescu, care mai vrea un mandat de patru luni şi nu două, așa cum prevede legea, trebuia demis de către ministrul Transporturilor în timpul stării de urgenţă, dar Lucian Bode s-a făcut că plouă. Înaintea sărbătorilor pascale, fiind în vigoare Ordonanţa Militară nr.2 până la încheiere stării de urgenţă, preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut premierului Orban și ministrului de Interne, Marcel Vela, să ia toate măsurile ca să reducă deplasările tuturor locuitorilor pe teritoriul României. Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări", a fost mesajul transmis de președintele Iohannis. Numai că, surpriză! CFR Călători, condusă de Dan Costescu, a comunicat înainte de Paşte că „pentru evitarea aglomerării trenurilor în această perioadă prilejuită de sărbătorile Pascale și pentru a putea suplimenta în plus (n.r. - în minus nici nu ar fi posibil!), în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători, cu respectarea distanței sociale prin aplicarea regulii „un loc liber, un loc ocupat", rugăm călătorii să-și facă rezervare din timp și să nu mai cumpere bilet în ultimul moment”, dar şi că „trenurile au fost deja suplimentate pentru această perioadă”.

Ooopsss!! Practic, Iohannis, Orban şi Vela impuneau măsuri severe de rămânere în casă, iar Costescu ne anunţa senin că suplimentează numărul de trenuri. Oare ordonanţa militară nu a fost valabilă şi pentru directorul general de la CFR Călători, mai ales că acesta prin suplimentarea numărului de trenuri în acea perioadă se încadra perfect pentru un dosar penalsub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal? De ce?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-24Parerea ta...

NELU ADAM
25 Mai 2020

NICI CA MINISTRU NU A EXCELAT ACEST COSTESCU. IN CFR CALATORI TOTUL MERGE IN VIRTUTEA INERTIEI PTR CA SALARIATII STIU CE AU DE FACUT. NICI NU AR MAI FI NECESAR DIRECTORUL GENERAL.DACA MAI STA 2 LUNI IA BANII DEGEABA.
CALIN MITITICA
25 Mai 2020

pe aia cu anularea trenului care nu mai circula de zece ani o fi uitat-o vela?
NASTY & PASTOREL
25 Mai 2020

SMEKERU SKUTER NICI ORDONANTA DE URGENTA NU RESPECTA NU SE IA TEMPERATURA(DISTANTARE SOCIALA O) LA VAGOANELE DE CALATORI; DORMIT NICI LA CEI CARE CALATORESC SI NICI SALARIATILOR MEMBRI CA HABAR NU AU DE CE SE INTAMPLA LA CFR CALATORI GRUPUL DIN INTERIOR AU GRIJA SA PUNA BATISTA PE TAMBAL BUNAAA .....CONSILIERAAA CORPUL DE CONTROL ... E CUMVA LA IZOLARE CA NICI NU MISCA SI NICI ALTIII ???? TRADITIA SPUNE CA DL SKOTER MAI RAMANE SA IA BONUSURI CEL PUTIN DOUA LUNIII
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz