2020-08-15 23:21

Cum negocia un lider PSD voturile cu mitropolitul Ardealului

 |  09:27
Cum negocia un lider PSD voturile cu mitropolitul Ardealului

Îregistrări în care se vorbește despre implicarea Bisericii Ortodoxe Române în alegerile parlamentare, prin intermediul mitropolitului Ardealului Laurențiu Streza. Redacția „România liberă” a intrat în posesia unei înregistrări în care ar fi liderul PSD Hunedoara și candidatul pe primul loc la Camera Deputaților, Laurențiu Nistor.

Astfel, persoana înregistrată, despre care sursa România Liberă spune că este Laurențiu Nistor, explică cum preoții ar urma să îi îndemne pe credincioși să voteze cu PSD sau ALDE la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Bărbatul se laudă că a avut o întrevedere cu mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza. În acest context, mitropolitul Ardealului i-ar fi spus că PSD este „singurul partid care mai poate salva România” astfel că, din acest motiv, i-ar fi dat asigurări că va discuta cu preoții să îi îndemne pe români să voteze pentru social-democrați.

Totodată, persoana din înregistrare, despre care sursa noastră spune că este liderul PSD Hunedoara, mai susține că Laurențiu Streza i-ar fi spus că „se învârte în sfere și mai mari”.

Acesta a vorbit despre locul unde a avut loc întâlnirea cu mitropolitul Streza: „Ieri am fost profund marcat de ceea ce am văzut la Hramul Mănăstirii Prislop. Am fost cu domnul Bobora (vicepreședintele CJ HUnedoara – n.red), au fost vreo nouă episcopi, care au venit de la distanță la noi aici, cu 60 de preoți. Vă puteți imagina? A fost Înalt Preasființitul Mitropolit al Ardealul, Laurențiu Streza, cu care am purtat niște discuții”.

Redacția RL l-a contactat pe Laurențiu Nistor. Inițial acesta nu a raspuns la telefon, dar a sunat înapoi după ce i s-a transmis un sms cu informațiile pe care le-am primit.

Pe un ton iritat și folosind o abordare lipsită de politețe, liderul PSD Hunedoara a repetat inițial că nu are ce comenta și că nu vrea să discute ”prostii din acestea”. După ce i s-a atras atenția că nu a ascultat toate informațiile, pentru a putea decide dacă sunt prostii sau nu, Laurențiu Nistor și-a potolit tonul și a acceptat să asculte toate detaliile din înregistrare.

Președintele PSD Hunedoara a recunoscut apoi că s-a întâlnit cu mitropolitul Laurențiu Streza la Hramul Mănăstirii Prislop și că au stat de vorbă. Însă Nistor a negat că ar fi discutat despre politică cu înaltul prelat al BOR și susține că nu știe cine e bărbatul din înregistrarea audio care are o voce asemănătoare cu a lui. ”Nu știu de ce seamănă vocea din înregistrare cu vocea mea. Eu m-am întâlnit la Prislop cu Laurențiu Streza, dar nu am vorbit politică”, a spus Nistor. În final, acesta a spus că totul e o înscenare, dar că nu știe cine și de ce ar fi făcut așa ceva: ”Apar și ziare cu mine, cu tot felul de prostii prin județ, să știți!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-02

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

MIHAELA
02 Dec 2016

Sper ca acest individ sa ajunga acolo unde ii este locul! Este incredibil cat de jos poate sa mearga psd ul pentru a castiga niste alegeri!
VICTOR
02 Dec 2016

Pur și simplu sunt scârbit de modul de acționare al PSD. Ma așteptam să se ajungă la chestii ilegale, dar nici chiar asa...
VASILE APETREI
02 Dec 2016

Laurentiu Nistor este unul dintre cei mai nocivi politicieni din Hunedoara. Un pesedist adevarat, tinand cont ca nu a reusit sa-si obtina diploma de licenta decat la vreo 50 de ani. Iar megalomania tipica comunistilor se vede si la el, daca ne gandim ca a platit sa-si picteze faza pe o biserica. Rusine!
VLADIMIR PENESCU
03 Dec 2016

Scarba este sentimentul pe care mi-l provoaca acest om...si nu numai prin ceea ce face, ci a ajuns sa imi provoace asta si prin simpla sa imagine. Cum spunea cineva inaintea mea, este un psd-ist autentic care reuseste sa obtina voturi prin mijloace deloc ortodoxe (vezi cazul de fata)
RAFAEL
04 Dec 2016

Este în discurs și un dram de adevăr . USR este întradevăr un ONG sponsorizat de Soroș , dar asta nu înseamnă că și PNL -ul este la fel. Este o dramă pentru români ,care s-au săturat de politicienii mincinoși , corupți și supuși unor entități imorale. Din nefericire pe 11 decembrie va fi un vot de blam care va avea câștig de cauză din păcate PSD- ul . PNL -ul va avea 17-23 ℅,USR 4-6℅,PSD 39-45 ℅ , ALDE 10 -16 ℅ , PMP 6-8℅ ,PRU 3-5 ℅,UDMR 5-6 ℅
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz