2020-07-03 23:04

Cum și de ce a blocat ministrul Ioan Deneș, pentru un an de zile, conducerea Romsilva

 |  13:27
Cum și de ce a blocat ministrul Ioan Deneș, pentru un an de zile, conducerea Romsilva

Pe 2 octombrie 2018, Consiliul de Administrație provizoriu al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, impus fără respectarea prevederilor OUG nr.109/2011 de către ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a decis numirea vâlceanului Gheorghe Mihăilescu ca director general interimar, pentru patru luni.

Numai că, de atunci au trecut mai bine de șase luni, și lui Gheorghe Mihăilescu nu i s-a făcut un contract de mandat pentru patru ani, așa cum prevede legea, fiind menținut interimar la conducerea celor peste 16.000 de angajați ai Romsilvei. 

Păpușarul interimar al directorilor

Între timp, a fost schimbată și firma de recrutare care trebuia să se ocupe de încheierea contractului de mandat al lui Gheorghe Mihăilescu. Dar, la ședința din martie 2019, Consiliul de Administrație condus de omul ministrului Ioan Deneș, fostul deputat PDL, Liviu Laza Mătiuța, s-a decis „încheierea unui contract de mandat începând cu data de 26.03.2019 cu dl. Mihăilescu Gheorghe pentru funcția de director general provizoriu pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea de prelungire cu încă două luni pentru motive temeinice și demararea unui process de selecție a directorului general al RNP-Romsilva în conformitatea cu dispozițiile OUG 109/2011, conform propunerilor presedintelului Consiliului de Administrație nr.2982/26.03.2019”.

Practic, ministrul Ioan Deneș, prin intermediul boardului administrative, îl va ține interimar un an de zile în fruntea Romsilvei pe președintele executiv al PSD Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu. Această prelungire a mandatului interimar „pentru motive temeinice” este considerată de specialiștii din silvicultură o mișcare pur politică a ministrului Ioan Deneș, prin care acesta vrea să-i demonstreze lui Mihăilescu că numirea sa în fruntea Romsilva stă la mâna sa, mai ales că vâlceanul nu prea îndeplinește condițiile legale impuse de OUG nr.109/2011. Ca urmare a acestui provizorat, ceilalți directori din conducerea RNP au început să-l cam ignore pe Gheorghe Mihăilescu, afișând chiar o stare discretă de frondă la adresa acestuia. Potrivit informațiilor noastre, zilnic, vreo trei-patru directori cu vechi ștate în regie, și se știu cine sunt aceștia, se întâlnesc în biroul directorului Departamentului Regenerare Dezvoltare, Liviu Pavel, unde discută și pun la cale, fără Gheorghe Mihăilescu, cam tot ce se face și se desface la Romsilva. Practic, Gheorghe Mihăilescu este director general doar cu numele, toate cărțile în regie fiind făcute de cei trei-patru directori. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz