2020-04-07 11:38

Curăţenie de criză la Finanţe: 1,2 milioane de euro întreţinerea unui imobil

 |  17:32
Curăţenie de criză la Finanţe: 1,2 milioane de euro întreţinerea unui imobil

În plină crizăeconomică şi în timp ce valul de disponibilizări loveşte toate instituţiilepublice, Ministerul Finanţelor plăteşte din buget servicii de curăţenie şimentenanţă cu 1,2 milioane de euro. Este vorba despre un contract atribuit pe28 mai, în urma unei licitaţii electronice deschise.

Contractulîn valoare de 4.902.288 de lei (aproape 1.200.000 de euro) a fostdat asocierii dintre două firme, ale căror nume nu au relevanţă în economiaacestui subiect. Acesta prevede servicii de mentenanţă şi curăţenie pentru unimobil din Bulevardul Mircea Vodă, numărul 44. Aici îşi are sediul Autoritateapentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din Ministerul FinanţelorPublice, instituţie responsabilă pentru coordonarea Fondurilor Structurale şide Coeziune în România. Cele două firme se vor ocupa timp de un an de mentenanţaşi curăţenia din două tronsoane ale clădirii (II şi III), adică de două scăride bloc, pentru că Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale îşidesfăşoară activitatea într-un bloc de locuinţe transformat în clădire debirouri.

4.400 de euro pe zi

Potrivitsite-ului SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) www.e-licitatie.ro, contractulprevede servicii de administrare, întreţinere şi curăţenie aimobilului, Ministerul Finanţelor Publice solicitând, în baza unui acord-cadruvalabil timp de 48 de luni, ca şi cerinţe minime, „unpost responsabil obiectiv - specialitate: inginer instalaţii pentru construcţii;un post frigotehnist; un post lăcătuş mecanic; un post electronist; un postinstalator tehnico-sanitar; un post coordonator al activităţii de curăţenie; minim20 de îngrijitoare”.

Laun calcul simplu, ţinând cont de valoarea contractului, serviciile de întreţinerear urma să fie plătite lunar cu 97.267 de euro, iar zilnic, cu 4.421 de euro.

Economie pe minus

Demenţionat este că valoarea iniţială estimată a contractului, potrivit informaţiilorpostate în cadrul anunţului de atribuire, pe site-ul Sistemului Electronic deAchiziţii Publice, era de 4.813.104 lei, iar valoareatotală finală, la semnarea contractului, a fost de 4.902.288. Cu alte cuvinte,în loc să economisească şi să obţină alte valori ale contractului, reprezentanţiiMinisterului Finanţelor Publice vor plăti mai mult decât s-a plănuit, respectiv89.184 de lei.

Am încercat, ieri, să cerem lămuriri de la oficialiiMFP, prin intermediul Biroului de Presă, dar la numerele de telefon afişate pesite nu ne-a răspuns nimeni.

MDRT, mult mai realist

Şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului aîncheiat, în urmă cu aproape două luni, un contract asemănător, dar, după câtese pare, mult mai avantajos în comparaţie cu realitatea socioeconomică actualăa ţării. Astfel, potrivit aceluiaşi site al SEAP, ministerul condus de ElenaUdrea plăteşte, timp de şapte luni, „servicii deprotocol şi de întreţinere a instalaţiilor şi spaţiilor conexe cu muncitoricalificaţi” cu 114.701 lei, cu 16.391 mai puţin decât valoarea estimată iniţial.Mai mult, ministerul Elenei Udrea a ales să plătească o companie de stat, respectivRA-APPS, astfel că banii vor intra tot la buget.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine