2020-08-08 03:55

Curtea de Conturi: Angajaţii unor instituţii publice din Argeş au primit nelegal prime de Crăciun şi de Paşti, precum şi sporuri

 |  07:56
Curtea de Conturi: Angajaţii unor instituţii publice din Argeş au primit nelegal prime de Crăciun şi de Paşti, precum şi sporuri

Curtea de Conturi a constatat că angajaţii mai multor instituţii publice din judeţul Argeş au primit nelegal, în anul 2013, prime de Paşti şi de Crăciun, dar şi sporuri "de fidelitate”, "de loialitate”, "de control financiar preventiv” sau "de condiţii vătămătoare”.

Mai multe instituţii publice din judeţul Argeş au acordat, pe parcursul anului 2013, din bugetul public, prime şi sporuri, în condiţiile în care aceste bonificaţii sunt ilegale.

Potrivit raportului Curţii de Conturi pentru anul 2013, angajaţii unor primării, dar şi cei ai unui spital din judeţul Argeş au beneficiat de prime şi sporuri care sunt considerate nelegale. Astfel, la Mioveni, angajaţii primăriei oraşului au primit, în aprilie şi decembrie 2013, prime de Paşte şi de Crăciun neprevăzute în legislaţia aplicabilă angajaţilor instituţiilor publice.

Suma totală alocată de la bugetul local pentru aceste bonificaţii este de peste 80.000 de lei. Astfel, în baza unor dispoziţii emise de primarul oraşului, de la bugetul local a fost alocată suma de 41.100 de lei pentru prime de Paşti şi 40.350 de lei reprezentând prime de Crăciun în anul 2013 pentru salariaţii instituţiei publice, potrivit Curţii de Conturi.

La aceste sume, auditorii Curţii de Conturi au calculat majorări de întârziere de 12.735 de lei, rezultând astfel un prejudiciu de 94.185 de lei adus bugetului local.

De asemenea, angajaţii Centrului Cultural din Mioveni, instituţie aflată în subordinea autorităţilor locale, au primit şi ei în 2013 prime de Paşti şi de Crăciun, sumele, în cuantum total de 4.650 de lei, fiind alocate în baza unor decizii emise de directorul Centrului Cultural. Curtea de Conturi a calculat în acest caz majorări de întârziere de 673 de lei, rezultând astfel un prejudiciu de 5.323 lei.

Totodată, angajaţii Spitalului „Sfântul Spiridon” Mioveni au primit în 2013 prime de Paşti şi Crăciun, sumele fiind alocate ilegal. Curtea de Conturi a menţionat că ajutoarele de sărbători primite de salariaţii spitalului sunt în cuantum total de 44.700 lei. În anul 2013, şi salariaţii Primăriei Băiculeşti, din judeţul Argeş, au beneficiat de sporuri salariale. La Băiculeşti au fost acordate sporuri de fidelitate, sporuri de loialitate faţă de instituţie, sporuri de dispozitiv, dar şi de sporuri pentru condiţii vătămătoare sau periculoase şi spor pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu care a fost acordat în cuantum mai mare decât cel prevăzut de lege.

Şi angajaţii Consiliului Judeţean au beneficiat de prime ilegale de Paşti şi de Crăciun. Conform raportului Curţii de Conturi, fiecare salariat a primit câte 150 de lei cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi de Crăciun.

Consiliul Judeţean Argeş a alocat ilegal, din bugetul judeţului, sprijin financiar pentru salarizarea personalul neclerical din unităţile de cult, prejudiciul calculat de Curtea de Conturi în acest caz fiind de 32.874 lei, din care 28.303 lei banii alocaţi personalului neclerical şi 4.571 lei majorări de întârziere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz