2020-07-14 14:21

Curtea de Conturi, somată să verifice acordarea ilegală de burse speciale în valoare de 1.000.000 de euro la Universitatea din București

 |  12:26
Curtea de Conturi, somată să verifice acordarea ilegală de burse speciale în valoare de 1.000.000 de euro la Universitatea din București

Curtea de Conturi a României, condusă de Mihai Busuioc, a primit recent o sesizare inedită din partea deputatului PSD de Alba Ioan Dîrzu, privind o serie de nereguli de la Universitatea din București.

Pe fond, sesizarea vizează faptul că, în perioada 2014-2018, pe când rector era Mircea Dumitru (foto), Universitatea din București a acordat burse speciale/extracurriculare în valoare de circa 1 milion de euro, în baza unei metodologii existente la nivelul instituției. Dar, conform universității, bursele speciale se acordă la solicitarea conducerii facultăților sau a Universității și sunt aprobate de Consiliul de Administrație UB. Potrivit sesizării, „bursele erau acordate studenților reprezentanți în Consiliul Facultății, respectiv Senatul Universitar pentru activitatea de reprezentare, deși activitatea de reprezentare este un mandat cu titlu gratuit” si „în orice caz, studenții reprezentanți nu reprezintă Universitatea, ci pe studenți, astfel că plata sumelor nu este legală și temeinică”.

„În fapt, din datele existente în presă, rezultă că studenții reprezentanți erau cumpărați de conducerea facultăților și a universității pentru a-și exprima votul în concordanță cu voința celor dintâi. Mai mult, aceștia erau remunerați pentru diversele activități făcute în beneficiul Universității, deși activitatea este calificată drept ”voluntariat”. De esența voluntariatul este însă caracterul său neremunerat. Astfel, Universitatea din București a angajat fonduri publice fără temei legal și au deturnat fondurile de burse de la scopul destinat lor”, se menționează în sesizarea deputatului Ioan Dîrzu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz