2020-01-28 09:37

Dăncilă și-a luat un consilier onorific „școlit” de Dragoș Dobrescu și Frank Timiș

 |  14:32
Dăncilă și-a luat un consilier onorific „școlit” de Dragoș Dobrescu și Frank Timiș

Potrivit unei decizii publicate, miercuri, în Monitorul Oficial, premierul Viorică Dăncilă i-a acordat lui Anton Pisaroglu calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pentru relații internaționale, activitatea acestuia fiind neremunerată.

Numai că, potrivit Profit.ro, Anton Pisaroglu este un personaj interesant, care și-a făcut ucenicia în apropierea a doi controversați oameni de afaceri, Dragoș Dobrescu și Frank Timiș. Anton Pisaroglu este unul dintre partenerii lui Alan Blaine Stone, fost ofițer NSA, până nu demult partener de afaceri cu Elliott Broidy, fundraiser-ul republican care i-a facilitat lui Liviu Dragnea participarea la ceremonia de preluare a mandatului de președinte al SUA de către Donald Trump, în ianuarie 2017. Cei doi sunt parteneri în firma de intelligence Stone Strategic Solutions SRL.

Pisaroglu s-a născut în 1984 la Tecuci, a absolvit în 2006 Academia de Educație Fizică și Sport din București și a practicat timp de 11 ani rugby-ul de performanță, jucând la Steaua și fiind selecționat și la naționala de rugby în 7 a României, precum și la cea militară. Ulterior, a fost timp de 5 ani șeful securității și protocolului la compania imobiliară Monolit Development, a lui Dragoș Dobrescu, după care a lucrat timp de 1 an în Germania ca manager de vânzări la dealerul auto Autohaus Maximilian GmbH.

Potrivit CV-ului său, în 2013, timp de 3 luni, a fost consilier de securitate în Africa, în Burkina Faso, pentru compania minieră Pan African Minerals, a miliardarului de origine română Frank Timiș, fișa postului incluzând elaborarea și implementarea de planuri de securitate pentru toate obiectivele companiei, asigurarea protecției pentru inginerii și geologii acesteia, precum și colaborarea cu autoritățile locale, dar și cu misiunile diplomatice românești din zonă. În vara lui 2013 s-a întors la grupul Monolit al lui Dobrescu, unde a lucrat ca specialist în marketing și PR până în 2015, când a plecat în Cambodgia ca business developer pentru dealerul auto german Auto Lehmann GmbH. A urmat un stagiu de 1 an și 4 luni în poziția de consilier de securitate la compania Trinity Real Estate, după care a plecat în 2016 la Universitatea Yale din SUA, pentru un curs de specializare de 2 luni în științe politice, urmat în anul următor de unul de 3 luni la Universitatea din Londra, pe tema „Securitatea informației". Ulterior a lucrat, o perioadă concomitent, pentru 2 firme de consultanță din Washington, una specializată în consultanță politică și afaceri guvernamentale pentru clienți din Europa Centrală, Rusia, Eurasia și Africa Subsahariană (Washington East West Political Strategies), cealaltă în comunicare strategică pentru corporații și clienți de private banking (Simargl International Corporation). 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine