2020-03-28 11:59

Daniel Florea și ingineria financiară din bani pentru salubrizare. Sectorul 5 este o groapă de gunoi

 |  15:20
Daniel Florea și ingineria financiară din bani pentru salubrizare. Sectorul 5 este o groapă de gunoi

Societatea de salubrizare a primarului Daniel Florea geme de bani. Degeaba! Străzile din Sectorul 5 al Capitalei sunt pline de gunoaie.

La finele lui 2018 Amenajari Edilitare si Salubrizare SA avea în casierie și în conturi suma de 219.722.807 de lei, aproximativ 46 de milioane de euro. Banii se regăseau și în capitalul social. Suma este enormă și având în vedere rulajul de zece ori mai mic al societății.

Firma de salubritate a Primăriei Sectorului 5 a avut în 2018 o cifră de afaceri de 23 de milioane de lei. Practic, în conturile firmei la care Consiliul Local este acționar zac multe milioane de euro din banii publici. Înființată în 2010 prin Hotărâre de Consiliu Local, firma a preluat „controlul” gunoaielor abia la jumătatea anului trecut. Atunci Daniel Florea a renunțat la contractul cu Rosal SA, scrie lumeapolitica.ro.

Peste 50 de milioane de lei din pix

În decembrie 2019, consilierii de la Sectorul 5 au mutat din pix 52 de milioane de lei (11 milioane de euro). Ei au micșorat capitalul social enorm al societății și au considerat că banii reprezintă plăți pentru strângerea gunoiului.

Suma este uriașă din moment Amenajari Edilitare si Salubrizare SA adună gunoiul în sector de câteva luni. Mai mult, reprezintă o dublare a cifrei de afaceri pentru firma deținută de Sectorul 5.

Controverse pentru firma primăriei din Sectorul 5

Amenajari Edilitare si Salubrizare SA a intrat în atenția publicului după ce Libertatea a prezentat o altă afacere de proporții. Atunci, gunoierii lui Florea pregăteau plata a 54 de milioane de euro pentru amenajarea a 34 de locuri de joacă.

Anul trecut, firma s-a tehnologizat cu un contract de 77 de milioane de lei pentru utilaje de adunat resturile menajere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine