2019-05-26 00:13


Darius Vâlcov îşi subordonează Fiscul. El va decide ţintele pentru controalele ANAF

 |  13:15
Darius Vâlcov îşi subordonează Fiscul. El va decide ţintele pentru controalele ANAF

Premierul din umbră al PSD, Darius Vîlcov, își sporește controlul asupra activității Fiscului prin intermediul Comisiei Naționale de Prognoză, instituție influenţată de consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă. ANAF și Comisia de Prognoză au semnat un Acord de cooperare care prevede că Fiscul va face controalele pe baza propunerilor de la Comisia de Prognoză.

Mai mult, potrivit documentului, ANAF și Comisia de Prognoză pot constitui grupuri de lucru comune pentru analiza de risc sau pentru controlarea contribuabililor.

Comisia Națională de Prognoză este condusă de Ion Ghizdeanu (în funcție din 2000, un fidel al lui Vîlcov), în timp ce ANAF e condusă de Mihaela Triculescu.

Documentul, numit ”Acord de coperare între Agenția Națională de Administrare Fiscală și Comisia Națională de Strategie și Prognoză pentru dezvoltarea și realizarea analizelor de risc și eficientizarea acțiunilor de control și verificare”, a fost semnat de conducătorii celor două instituții pe 22 ianuarie, transmite g4media.

Câteva dintre prevederile Acordului:

Începând cu ianuarie 2019, Comisia de Prognoză va selecta contribuabilii care vor fi propuși pentru a fi cuprinși în controalele întreprinse de ANAF în funcție de domeniul de activitate, fluctuația cifrei de afaceri și a celorlalți indicatori stabiliți de comun acord între ANAF și CNSPÎn vederea realizării prevederilor prezentului acord, ANAF și Comisia de Prognoză pot constitui grupuri de lucru comuneAnaliza de risc se va realiza de ANAF în funcție de indicatorii statisticii existenți în bazele de date ale ANAF și indicatorii statistici transmiși de CNSPAnaliza de risc are ca scop determinarea sectoarelor și societăților unde există riscuri fiscale potențialeCNSP va comunica conducerii ANAF lunar situația domeniilor și a societăților comerciale care prezintă un grad ridicat de risc de evaziune fiscală. Trimestrial se va face o analiză comună a rezultatelor și se vor aduce îmbunătățiri metodologiei de analiză de risc, dacă va fi cazul.

Cum justifică cele două instituții Acordul? Prin nevoia reducerii evaziunii fiscale: ”Pentru atingerea obiectivelor din Programul de guvernare de îmbunătățire semnificativă a gradului de colectare este necesar ca eficiența acțiunilor ANAF de combaterea evaziunii fiscale să se amplifice”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-29

TAGURI: darius valcov, fisc, anaf, controale,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
30 Ian 2019

PRIVITI FOTOGRAFIA > ASA ARATA SOBOLANII NATIUNII, AJUNSI IN FUNCTII PUBLICE INALTE, SECATURI, NON VALORI UMANE CU INSTINCTE DE RECHINI, HIENE, BALAURI, ETC .INTR-UN CUVANT BORFASI.LIPSESTE dRAGNEA DIN FOTO.
ALUNELU
30 Ian 2019

Roate se mai învârte , !!! , acum o fi rîndul PDL-PNL să mai stea și ei capră , să vadă cum se culege soponu” !!
GHERTOI ROSU
30 Ian 2019

ASA ANIMALE SI TOT LA FEL , HOTII TARI
TRADATORI DE TARA
03 Feb 2019

Cacat de partid PSD . Pune cel mai mare hot Tigan Aurar dovedit , la cirna tari
Random imageUltimele stiri


STARBAG