2020-01-28 08:33

Darius Vâlcov, trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă

 |  10:31
Darius Vâlcov, trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul ministru Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat miercuri la ICCJ și va intra în dezbateri în cameră preliminară.

Alături de Darius Vâlcov au fost trimişi în judecată Lucian Petruț Șușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov), Minel Prina - primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte și Constantin Tomescu.

Potrivit site-ului ÎCCJ, infracțiunile reținute de procurori în acest dosar sunt traficul de influență, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani, evaziune fiscală.

Darius Vâlcov se află în arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influență pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2009, Theodor Berna l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar la acea vreme al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În luna noiembrie 2008, a fost aprobat proiectul "Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt", al cărui beneficiar final este SC Compania de Apă Olt SA.

Potrivit DNA, cu ocazia derulării procedurilor de licitație, membrii comisiei au procedat, la îndemnul lui Vâlcov, în mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei Tehnologica Radion.

Theodor Berna și Darius Vâlcov au stabilit ca sumele de bani să fie remise acestuia din urmă, în numerar, în lei și numai la sediul firmei respective.

Procurorii DNA susţin că, în urma înțelegerilor, Darius Vâlcov a primit, în perioada 2010 — 2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar 2.480.000 lei a primit prin intermediul unor firme.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine