2020-07-16 20:15

De ce acoperă Curtea de Conturi neregulile de la Primăria Otopeni?!

 |  16:01
De ce acoperă Curtea de Conturi neregulile de la Primăria Otopeni?!

Subiect a sute de materiale jurnalistice care au dezvăluit afacerile imobiliare și ilegalitățile în care este implicat primarul localitatii Otopeni, liberalul Silviu Gheorghe, este ,se pare, un subiect tabu pentru autoritățile care ar trebui să îl controleze.

Orașul Otopeni este localitatea din România cu cel mai mare venit pe cap de locuitor. La un buget de peste 175 de milioane de lei, adică vreo 35 de milioane de euro, revin este 2.000 de euro pentru fiecare cetățean, în condițiile în care în sectoarele Capitalei venitul nu depășește 350 de euro, pe cap de locuitor.

Otopeniul are multe străzi fără canalizare. Asfaltate, aparent moderne, cu proprietăți cochete. La Otopeni e în trend să ridici bloc cu fosă septică, pentru clientela cu pretenții. La care viitorii cumpărători trebuie să se obișnuiască și cu finisajele de lux și cu vidanjă. Zeci de repoarte ale Curții de Conturi arată ilegalitățile practicate de edilul liberal al Otopeniului, Silviu Constantin Gheorghe, în cele șase mandate de primar. 

Cu toate acestea, inspectorii Curții de Conturi cer intrarea în legalitate de la un an la altul și cam atât. Grav este că s-au șifonat bani publici foarte mulți, potrivit rapoartelor Curții de Conturi.  Un exemplu de cheltuire judicioasă a banului public este creditul de 260 de milioane de euro luat de Primăria Otopeni, din care 20 de milioane de euro  au fost cheltuiți ilegal deja. 

"BĂSESCU a cheltuit ilegal 0,8 mil €! GHEORGHE a cheltuit ilegal 20 mil €! Audit financiar: Gheorghe... OK! Studiile de fezabilitate pentru Pasajul bucureștean Basarab au costat Primăria Capitalei 800000€. Primarul General Băsescu a plătit suma, fără aprobarea Consiliului General. Consiliul General nu i-a aprobat atunci descărcarea de gestiune pentru exercițiul financiar cu pricina. Curtea de Conturi a României a dezlănțuit atunci...” iadul pe pământ” pentru Băsescu..., i s a imputat suma mai sus mentionată , deși banii s au cheltuit pentru studii de fezabilitate și proiect plus un proces care apăsă greu candidatura la funcția de Președinte al României! Primarul PNL OTOPENI GHEORGHE  SILVIU organizează o licitație în valoare de...260 mil € ( credit rambursabil)și cheltuiește pentru început 20 mil €.... ILEGAL:

- fără aprobarea Consiliului Local Otopeni

- fără aprobarea Comisiei de Credite

- fără înscrierea datoriei în Registrul datoriei publice

Creditul, purtător de dobândă, apasă și acum pe umerii cetățenilor otopenari, cei care plătesc impozitele și taxele locale", dezvăluie Constantin Stelică pe pagină să de facebook. 

Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Ilfov, a constatat, cu ocazia auditului financiar extern, prin Procesul Verbal, Raportul de Audit, Decizia din anul 2013 pentru anii 2012 și 2011, ilegalități , prejudicii, deturnări de fonduri publice în interes privat, încălcarea legilor, plăți dobânzi bancare și ipsa echipamentelor achitate de primăria Otopeni. Cu toate acestea, inspectorii Curții de Conturi se pare că nu se obosesc să recupereze prejudiciul creat. Asta, chiar dacă primarul otopenar nu contestă nimic din constatările și dispozițiile înstitutiei care se ocupă cu “ grijă pentru fondurile publice”.

"Că și cum ar fi fost înțeleși, Curtea nu trimite faptele pentru a fi investigate , nu revine după 6 luni( termenul dispus pentru legalitate și reîntregirea bugetului local),nu aplică legea proprie 94/1992 și Regulamentul de audit financiar extern. Toate ilegalitățile primarului otopenar și a angajaților din aparatul propriu au fost bine închise în “sertarul uitării”..., tocmai de.... jandarmul banilor publici: Curtea de Conturi a României și Camera de Conturi Ilfov! ROMÂNIA NORMALĂ!", acuză Constantin Stelică. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-29Parerea ta...

CETățEAN OTOPENI
25 Apr 2020

Primarul știe foarte bine tabla împărțiri , asta este cheia succesului și a îmbogățirii lui .. la creditul ăla de 260 milioane a furat și a împărțit cu celebrul Nelu Iordache probabil ca acum Nelu avându l sub papuc pe Orban cu care la rândul lui împarte îl acoperă pe primar . Vorba aceea “ este hoț cine poate !!!!
ALT CETATEAN
20 Iun 2020

IN ATENTIA DNA. CONFORM EV. ZILEI :Primaria Otopeni nu a derulat, din 2008, nicio achizitie publica potrivit legii, sustine presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila IN 2011!!!! In aceste conditii, suma cheltuita fara a organiza licitatii publice ar insuma 44 de milioane de euro, subliniaza Evenimentul Zilei. PRIMARUL OTOPENIULUI S-A SPERIAT SI SE SPUNE CA A BATUT PALMA CU OMUL ELENEI UDREA - NELU IORDACHE . MIZA ERA DE 200 SI CEVA DE MILIOANE EURO PENTRU REALIZAREA INTREGII INFRASTRUCTURI DIN OTOPENI. A FOST UN SINGUR CANDIDAT ROMSTRADE A LUI NELU IORDACHE. NELU IORDACHE INCEPE IN FORTA LUCRARILE IN OTOPENI CU CATIVA OAMENI SI CATEVA UTILAJE. ASTA ERA IN 2012 !!!! PRIMARUL SE IMPACA CU CRISTINA TRAILA SI ELENA UDREA. ORICE AMENINTARE LA ADRESA PRIMARULUI INCETEAZA. LA SCURT TIMP CADE GUVERNUL BOC. . DISPAR CRISTINA TRAILA SI ELENA UDREA DIN GUVERN APARE PONTA. PONTA CONFORM CELOR RELATATE IN ZIARELE VREMII SE INTALNESTE PE UN SEGMENT DE AUTOSTRADA UNDE LUCRA IORDACHE ( PONTA STIIND CA IORDACHE ERA OMUL ELENEI UDREA MINISTRUL DEZVOLTARII ), CU ACESTA ,SI II SPUNE DIRECT CA A DETURNAT BANI DIN FONDURI EUROPENE CA SA CUMPERE TERENURI IN ADUNATII COPACENI UNDE URMA SA APARA UN AEROPORT AL LUI IORDACHE. PESTE 3 ZILE IORDACHE E ARESTAT SI DE ATUNCI DA CU SUBSEMNATUL LA DNA. PRIMARUL SCAPA BASMA CURATA ( CAND ERA SPERIAT SPUNEA CA NU MAI CANDIDEAZA SAU CA ISI DA DEMISIA). .ACUM CU FORTE PROASPETE ISI TRIMITE COPILUL PARLAMENTAR SI CONTINUA UN FEL DE CONDUCERE FEUDALA A OTOPENIULUI DIN CARE NU SE INTELEGE DECAT CA VREA SA SE RAZBUNE PE LOCUITORII DIN STANGA OTOPENIULUI , NU FACE ACTUALIZAREA PUG CARE ARE PESTE 20 DE ANI.ESTE INCONJURAT DE CIRACI SI FACE CE VREA EL. NICI UN CONSILIER - MAI ALES CEI DE LA URBANISM -NU STIU NIMIC DESPRE CE VREA SA FACA SEFUL IN CONTINUARE. EL ESTE FAC TOTUM IN OTOPENI!!!!! ASA A AJUNS, DATORITA CONDUCERI,I A TRE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz