2019-10-15 19:23

De ce NU poate fi amendat Grindeanu pentru ca a fumat in interior

 |  09:21
De ce NU poate fi amendat Grindeanu pentru ca a fumat in interior

Acuzat ca a fumat in spatiu inchis si a incalcat astfel legea, premierul Sorin Grindeanu s-a aparat spunand ca era o tigara electronica. Cu toate acestea, sindicatul politistilor a facut o sesizare catre IGP, prin care cere amendarea cu pana la 500 de lei a premierului.

In filmarea care a creat isterie in spatiul public, Marian Oprisan deschide usa biroului lui Liviu Dragnea si in cadru apare Sorin Grindeanu care are in gura o tigara. Intrebat de jurnalisti daca a fumat, Grindeanu a precizat ca nu a incalcat legea pentru ca tigara era una electronica.

"Imi este foarte greu ca fumator destul de inrait sa respect, dar respect. Am stat foarte mult cu tigari neaprinse sau o tigara neaprinsa si in rest am fost ajutat de un coleg cu o tigara cu aburi, care este legala", a spus Grindeanu.

Miercuri, sindicatul politistilor ''Diamantul'' a facut o sesizara oficiala catre seful politiei romane in care a cerut sanctionarea lui Sorin Grindeanu pentru ca ar fi incalcat legea antifumat.

Ca orice cetatean, pentru ca ar fi fumat in spatii publice, Sorin Grindeanu ar fi trebuit sanctionat contraventional cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei. Cei care ar fi putut sa il amendeze sunt pompierii, jandarmii sau chiar politistii, informeaza Pro TV.

Numai ca, o persoana poate fi amendata pentru a fumat intr-un loc interzis, doar daca este surprinsa de un agent constatator. In cazul premierului, nici una dintre institutiile amintite nu avea om acolo.

Pompierii explica: "Referitor la situatia prezentata de dumneavoastra, va informam ca nu se intrunesc conditiile pentru aplicarea unei sanctiuni, deoarece nu a existat un reprezentant din cadrul institutiei noastre care sa constate o eventuala incalcare a normelor legale. "

Nici Politia Capitalei nu il va sanctiona pe primul ministru.

"Cu privire la imaginile aparute in spatiul public, la care dumneavoastra faceti referire, va informam ca nu se implinesc conditiile pentru aplicarea unei sanctiuni, deoarece nu a existat un reprezentant din cadrul institutiei noastre care sa constate o eventuala incalcare a normelor legale."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-05Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
05 Ian 2017

HA HA.......LA FEL CA LA MORTII DE DUPA 22DECEMBRIE.....PARCHETUL MILITAR A HOTARAT CA FAPTELE NU EXISTA DAR MII DE OAMENI AU FOST IMPUSCATI SI AU MURIT....SUNT CRIMELE KUSHER CU TERORISTII KUSHER
ANONIM
07 Ian 2017

adica,daca nu ma vede un agent,pot incalca legea ?Halal sa ne fie !
ANONIM
07 Ian 2017

Ce fel de premier sa propuna un condamnat penal, decit tot unul ce nu tine cont de legi.Asa stapin asa sluga.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ciobaniada În deplină cunoştinţă de cauză, Gigi a tras concluzia ciobaniadei de marţi: “Dacă eu, Becali, eram în Comisia Juridică, niciodată nu votam legea asta. Ei habar nu au ce au votat. Parlamentarii au votat ca oile. Oamenii ăia iubesc câinii ca pe copii lor. Cum să ducă ei câinii la adăpost? Când eram la închisoare, îmi trimiteau poze cu oile, cu berbecuțul cum a crescut”
15 Dec 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray