2019-08-18 07:54

DECIZIE drastică a Arhiepiscopiei Alba Iulia în cazul preotului POMOHACI, acuzat de CORUPERE SEXUALĂ a unui MINOR

 |  16:54
DECIZIE drastică a Arhiepiscopiei Alba Iulia în cazul preotului POMOHACI, acuzat de CORUPERE SEXUALĂ a unui MINOR

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a luat decizia ca preotul Cristian Pomohaci, care este acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor, nu va mai avea voie să oficieze nici o slujbă bisericească timp de 30 de zile. El va trebui să aducă dovezi pentru demontarea acuzaţiilor care i se aduc.

„Părintele a fost astăzi chemat, ne-a oferit câteva lămuriri, însă, după cum prevăd regulamentele noastre bisericeşti, părintele a fost oprit de la slujirea Sfintelor Taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti pe o perioadă de 30 de zile, timp în care trebuie să aducă argumente pentru dezvinovăţirea sa”, a spus consilierul administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pr. Eugen Moldovan, citat de news.ro.

Potrivit acestuia, preotul Cristian Pomohaci a negat toate acuzaţiile care i se aduc, dar nu a putut oferi dovezi care să îl dezincrimineze. “Părintele a fost convocat astăzi la Centrul Eparhial pentru a da unele lămuriri cu privire la situaţia neplăcută care s-a prezentat în articolele de presă în care era incriminat că ar fi făcut unele remarci cu tentă neplăcută la adresa unui tânăr propunându-i relaţii intime în urma unei sume de bani (…) Aşteptăm să ne aducă aceste lămuriri şi să demonteze toate acuzaţiile care i se aduc”, a mai spus pr. Eugen Moldovan.

Poliţiştii şi procurorii mureşeni au început luni o anchetă în cazul preotului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de racolare de minori in scopuri sexuale.

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat după ce pe internet a apărut o înregistrare audio de aproximativ 22 de minute care ar fi o posibilă discuţie între preotul Cristian Pomohaci, care este şi un cunoscut interpret de muzică populară, şi un adolescent de 17 ani căruia preotul i-ar face avansuri sexuale şi i-ar propune să întreţină raporturi sexuale în schimbul promisiunii unor sume de bani. În înregistrarea respectivă, postată de NCN, un bărbat, care se presupune că ar fi preotul Pomohaci, vorbeşte cu un tânăr căruia îi spune că este "prea sensibil”, că este "un bărbat frumos” şi îi cere să îi arate organul sexual pe care îl denumeşte "ciocan” dar totodată îi propune să întreţină relaţii sexuale cu promisiune că va fi "remunerat” pentru asta.

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu, a transmis public, sâmbătă, un punct de vedere în care precizează că Cristian Pomohaci riscă caterisirea, precizând că preotul a mai fost iertat în urmă cu aproximativ patru ani pentru alte abateri oferindu-i-se însă atunci o şansă pentru a se îndrepta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-27

In legatura cu acest articol...

ÎNREGISTRĂRI HALUCINANTE: Preotul Pomohaci, convorbiri sexuale cu un minor

Preotul POMOHACI, acuzat de CORUPEREA SEXUALĂ a unui minor, susținut de sute de credincioși
Parerea ta...

ARVAT LIVIU
26 Iun 2017

Eu nu cred asa ceva e o înscenare
MUNTEAN
26 Iun 2017

ori cantaret pe scena ori la biserica !
ANONYMOUS
27 Iun 2017

Acest popa prost este un sugau de torogoate si un sarlatan.
STEF SANDU
27 Iun 2017

MARICICA
27 Iun 2017

CINE NE DA DREPTUL SA-L JUDECAM PE PREOTUL POMOHACI ? OARE NU SANTEM SI NOI TOT OAMENI VOM PRIMI SI NOI JUDECATA NOASTRA.
DELEANU TROIENICA
06 Iul 2017

chiar ca i popa prost .
ANONIM
11 Oct 2017

E BINE CA ARE O CAPACITATE MAXIMA DAR UNI VOR BANII CAI GAY DAR DACĂ AR CE VA DOARE DE VIATA LUI. ATI RĂMAS CU MENTALITATEA ÎNAPOI. ȘI EU GAY SII MA SIMT BINE SA FIU IUBIT DE ACTIVI DOTAȚI ȘI DESCHIȘI LA MINE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray