2020-06-03 13:56

Decizie ICCJ: Darius Vâlcov, cercetat în continuare în arest preventiv

 |  12:46
Decizie ICCJ: Darius Vâlcov, cercetat în continuare în arest preventiv

ICCJ a decis, vineri, prelungirea arestului preventiv pentru fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat că a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru. Judecătorii au admis astfel propunerea procurorilor DNA.

Judecătorii ICCJ au admis contestaţia formulată de DNA împotriva deciziei din 20 aprilie, prin care s-a stabilit ca Darius Vâlcov să fie arestat la domiciliu.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Tot în 20 aprilie, instanţa supremă a decis să-i respingă lui Darius Vâlcov cererea de înlocuire a măsurii cu arestul la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este arestat din 2 aprilie.

DNA a cerut, în 7 aprilie, instanţei supreme emiterea unui nou mandat de arest preventivă pentru Darius Vâlcov, însă solicitarea a fost respinsă. Măsura a fost propusă de procurori după ce Senatul a avizat, în 1 aprilie, cererile de extindere a urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă pentru noile fapte de care este suspectat Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov le-a propus procurorilor să încheie un acord de recunoaştere a vinovaţiei sale, însă a fost refuzat, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax.

Procurorul de caz nu a considerat că în cazul lui Darius Vâlcov poate fi aplicat articolul 478 din Codul de Procedură Penală, potrivit căruia în cursul urmăririi penale, după începerea acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat.

"Acordul de recunoaştere a vinovăţiei se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult şapte ani", potrivit articolului 480 din Codul de Procedură Penală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-24Parerea ta...

HOTI PESTE TOT ?
24 Apr 2015

Halal Consiliu de Administratie la CFR Calatori? Director in Ministerul Transporturilor si membru in CA la CFR Calatori, Claudiu Dumitrescu sub Control Judiciar pentru presupuse fapte de coruptie… Alexandrina Gatej a condus CA de la CFR Calatori inca de pe vremea lui Ovidiu Silaghi si ea in calitate de presedinte al bordului administrative a aprobat “performantele manageriale de execeptie”, cercetate acum de DNA, regizate de catre fostii directori Valentin Dorobantu si Vasile Secara. In plus, Ioan Rus a mentinut-o in CA de la CFR Calatori pe Dana Galbeni Rachila, cea despre care Curtea de Conturi a Romaniei a precizat ca este vinovata pentru acordare de indemnizatii ilegale de peste 1.300.000 de euro la companiile de sub tutela Ministerului Transporturilor. Tot Dana Galbeni Rachila este cea care in anii trecuti a avut afaceri impreuna cu “regina” achizitiilor de la CFR Calatori, Carmen Maria Popescu. Practic, prin aceste numiri, ministrul Ioan Rus a continuat campania de promovarea a oamenilor garantati de Ovidiu Silaghi si Relu Fenechiu, finalizand practic opera de garare pe linie moarta a CFR Calatori. Totodata, ministrul Ioan Rus precizeaza „că la începutul lunii martie, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a CFR Călători SA a aprobat numirea a trei noi membri în CA al companiei: Iosif Szentes, Ionela Adriana Atanasiu și Dan Iulius Plaveti” si ca „in aceeași hotărâre AGA au fost reconfirmați următorii membri ai CA: Alexandrina Corina Gătej – Președinte, Dana Rachila Galben și Alexandru Petrescu. Numirea lui Iosif Szentes este practic bomboana de pe coliva falimentarii companiei de stat CFR Calatori, intrucat acesta este cunoscut in randul ceferistilor ca un sustinator infocat al operatorilor de transport feroviar de calatori. In acea perioada, Dorobantu si Szentes au „tesut” mersul trenurilor de asa natura incat sa devalizeze compania de stat, dar sa prospere operatorii privati de transport feroviar
ANONIM
25 Apr 2015

Aceasta procedura judiciara ticaloasa aplicata FAPTUITORILOR pt infractiuni de CORUPTIE nu face decat sa-i incurajeze . Se merita in RO sa stai in PARNAIE 10 ani pt tunuri de milioane de euro date NATIUNI ROMANE . In USA pt CORUPTIE pe timpul lui AL CAPONE(anii 1940) coruptii erau depusi direct in MINELE PRASITE . In asemrnea situatii si-au pierdut viata doar vreo 17 MAFIOTI ca restul au prins FRICA. Averile lor au fost confiscate 100%.
VAMPIRI
25 Apr 2015

UN TIGAN BORIT , LEGAT DE CAL
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine