2019-10-23 21:09

Declarații de ULTIMĂ ORĂ ale procurorului Augustin LAZĂR despre OUG 13

 |  10:18
Declarații de ULTIMĂ ORĂ ale procurorului Augustin LAZĂR despre OUG 13

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat marți, inaintea sedintei Consiliului Superior al Magistraturii, că ancheta în cazul OUG 13 va continua, in ceea ce priveste "strict aspectele penale, care tin de competenta ministerului". Reacția acestuia vine după ce DNA a declinat la Parchetul General dosarul privind OUG 13.

„Noi vom continua ancheta. Ministerul Public este sesizat cu aspectele penale ale problemelor, cu fapte penale concrete și cu persoane concrete. Prin urmare, Ministerul Public în niciun caz nu va va face evaluări ale legalității, ale oportunității unor acte ale altei puteri, ci strict ne cantonăm la aspecte penale care țin de competența Ministerului Public. Ancheta va continua, pentru că procurorul este obligat, conform Art. 5 din Codul de procedură penală, să afle adevărul cu referire la persoanele, la faptele și împrejurările care au fost comise aceste fapte.”, a declarat Augustin Lazăr, la sosire la sediul CSM, citat de stiripesurse.ro.

Curtea Constitutionala a admis, luni, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea a fost facuta de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Ulterior, presedintele CCR, Valer Dorneanu, a sustinut ca DNA si-a depasit atributiile in ancheta privind OUG 13 si ca nu trebuia sa verifice legalitatea, oportunitatea ordonantei, ci trebuia sa se rezume la aspectele penale, informeaza HotNews.ro.

Parchetul General anuntase, luni, ca a luat cunostinta despre decizia Curtii Constitutionale privind constatarea existentei unui conflict intre Guvern si Ministerul Public, prin DNA, si ca motivarea CCR va fi determinanta pentru viitorul curs al anchetei cu privire la infractiunile ce constituie obiectul dosarului cunoscut generic sub denumirea de "Adoptarea Ordonantei 13".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray