2020-08-10 12:13

Demascaţi de UEFA!

 |  21:00
Demascaţi de UEFA!

Fostul şef Interpol România, acum ofiţer de integritate al FRF, Ioan Hurdubaie, a aruncat ieri bomba într-o conferinţă de presă la Casa Fotbalului. Acesta susţine că UEFA anchetează mai multe partide de fotbal din România implicate în mafia pariurilor. Angajatul Federaţiei, plătit de forul european tocmai pentru a se ocupa de acest flagel, a precizat că, dacă până acum erau în vizor doar meciuri din eşalonul secund, iată că UEFA suspectează şi disputa Gloria Bistriţa - Pandurii Târgu-Jiu, scor 1-3, din turul abia încheiat al Ligii 1.  Cele două echipe sunt conduse de oameni influenţi în fotbalul românesc, Jean Pădureanu, respectiv Marin Condescu.

Respectiva întâlnire nu a ieşit în evidenţă cu ceva suspect, ci doar printr-o greşeală flagrantă de arbitraj, care a permis marcarea unui gol de către oaspeţi în condiţii neregulamentare, fapt ce l-a scos din minţi pe antrenorul Nicolae Manea. Negru de furie, tehnicianul a recurs la un gest nebunesc, a aruncat cu o targă spre centralul întâlnirii, Marius Bocăneală.

"În cele 14 luni de activitate, am solicitat structurii de integritate a UEFA informaţii despre anumite meciuri din Liga I şi a II-a, care au trezit suspiciuni. În urma verificărilor efectuate ni s-a comunicat că în mai multe jocuri rezultatul a fost negativ, în sensul că nu au existat suspiciuni, iar la alte meciuri rezultatul a fost pozitiv. Au fost trei meciuri în 2010, unul în 2011 şi trei anul acesta. Rolul acestei acţiuni a UEFA este, în principal, prevenţia în legătură cu acest flagel. Sesizările la UEFA vin de la casele de pariuri, care observă variaţii majore de cote la anumite meciuri. Noi vom ancheta mai departe aceste partide. Deja am interogat mai multe persoane implicate în aceste întâlniri, de la jucători, oficiali, arbitri. Vom continua să investigăm şi vom comunica tot Comisiei de Disciplină a FRF. În articolul 61 din Regulamentul Disciplinar, manipularea meciurilor nu este considerată infracţiune, ci doar o abatere disciplinară, care poate fi pedepsită doar cu amenzi, suspendări sau cu declararea de persoana non-grata, echivalentul cu scoaterea din fotbal a persoanei în cauză. Dacă vom descoperi însă dovezi clare, repet dovezi indubitabile, vom sesiza Parchetul”, a spus pentru PUTEREA Ioan Hurdubaie.

PARTIDELE ANCHETATE DE UEFA

2010

Arieşul Turda - UTA 3-0

FC Botoşani - FC Snagov 5-0

Steaua 2 - FC Snagov 4-2

2011

Gaz Metan Severin -  FC Bihor Oradea 3-0

2012

Callatis Mangalia - Viitorul Constanţa 1-5

Gloria Bistriţa - Pandurii Târgu-Jiu 1-3

FC Brăila - Farul Constanţa 2-0

Pădureanu: Îmi tai mâinile dacăa fost ceva necurat

PUTEREA a stat de vorbă şi cu Jean  Pădureanu, şeful Gloriei Bistriţa, echipă care este acum în vizorul ofiţerilor UEFA. “Vă dau cuvântul de onoare că nu a fost nimic la acel meci. Îmi tai mâinile dacă a fost ceva necurat. Am destulă minte să nu mă bag în aşa ceva, mai ales că acum e totul la vedere. Părerea mea este că nu se mai întâmplă chestiile astea de ceva timp în România. Dacă ei (n.r. - UEFA) cred că e ceva în neregulă, să aibă şi cel mai mic dubiu, să facă o anchetă serioasă, iar dacă vor găsi vinovatul, acela să ia 25 de ani de închisoare”.

Naşu: “Fraţilor, e groasă!”

La Comitetul Executiv din luna februarie a acestui an, Mircea Sandu le-a atras atenţia şefilor cluburilor din primele două eşaloane în legătură mafia pariurilor din fotbalul românesc. “Fraţilor, e groasă! S-a demarat o anchetă de către organele competente şi în scurt timp va fi un cutremur foarte mare în fotbalul românesc. Avem meciuri suspectate de blat cu casele de pariuri. Sunt oameni de la Interpol care se ocupă de analizarea acestora! O să vedeţi rezultatele în scurt timp!”, spunea Naşu la acea vreme.

Soţii Reghecampf ar fi şi ei implicaţi

Presa a semnalat anii trecuţi o posibilă implicare a soţilor Reghecampf, Laurenţiu şi Anamaria, în acest flagel. Despre aceştia s-a scris în urmă cu trei, patru ani, atunci când numele lor erau legate de echipe precum CS Buftea sau FC Snagov, din eşalonul secund, că ar fi fost printre cei care au dictat rezultatele mai multor partide. De altfel, printre meciurile anchetate de forul european se regăsesc şi disputele: FC Botoşani - FC Snagov 5-0 şi Steaua II - FC Snagov 4-2. Şi despre meciurile şi rezultatele dubioase ale Concordiei Chiajna din sezonul trecut s-a spus că fac parte din acelaşi scenariu, tot cu Laurenţiu şi Anamaria Reghecampf în rolurile principale. Numele actualului tehnician al Stelei a fost asociat prima dată cu mafia pariurilor în anul 2005, în Germania, atunci când acesta a fost chiar reţinut timp de mai multe ore pentru a răspunde anchetatorilor în privinţa mai multor meciuri disputate de el la Energie Cottbus şi Alemannia Aachen. Pe lista celor bănuiţi mai figurau alţi 12 fotbalişti, dar şi un arbitru. Reghe a fost achitat ulterior în acest caz. În urmă cu câteva luni, povestea cu posibilele aranjamente din fotbal în care ar fi implicat a revenit în actualitate, iar Reghecampf a răspuns tăios. “Eu nu am jucat niciodată la pariuri. Mi se pare că pierd timpul aşa. Eu le şi interzic jucătorilor să joace la pariuri. Nu e normal să facă asta. Le-am zis să fie atenţi la treaba asta”, a spus tehncianul Stelei la DigiSport.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz