2019-07-15 21:43

Demisie de ULTIMĂ ORĂ din fruntea Ministerului Justiţiei

 |  15:27
Demisie de ULTIMĂ ORĂ din fruntea Ministerului Justiţiei

Demisie de ultimă oră din fruntea Ministerului Justiţiei. Marieta Safta a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, au precizat luni, pentru Mediafax, surse din instituţie.

Aceasta avea în coordonare în ministerul Justiţiei 5 departamente, şi anume Direcţia de elaborare acte normative, Direcţia avizare acte normative, Direcţia afaceri europene şi drepturile omului, Direcţia de drept internaţional şi cooperare judiciară şi Direcţia de prevenire a criminalităţii. Ea ocupa funcţia de secretar de stat din 2017.

Motivul demisiei este că aceasta a fost detaşată în instituţia condusă de Tudorel Toader, iar potrivit noilor prevederi ale legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, publicată luni, 15 octombrie, în Monitorul Oficial, magistraţii nu pot fi detaşati în funcţii de demnitate publică. "Secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii dispune detaşarea judecătorilor şi procurorilor, cu acordul scris al acestora, la alte instanţe sau parchete, la Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecţia Judiciară, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoală Naţională de Grefieri, Ministerul Justiţiei sau la unităţile subordonate acestuia, la solicitarea acestor instituţii. Detaşarea în cadrul acestor instituţii nu se poate dispune pentru funcţii de demnitate publică", se arată în articolul 58, alineat (1) al legii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15

Mai multe imagini:
Demisie de ULTIMĂ ORĂ din fruntea Ministerului Justiţiei
zoom
Parerea ta...

FREACA MENTA
15 Oct 2018

SI-A DAT DEMISIA SECRETARA PERSONALA. LA FEL CA CUCUVEAUA , CU GORILA DUPA EA
ANONIM
15 Oct 2018

Păi funcțiile de secretari de stat sunt funcții obținute prin vot ca să fie considerate funcții de demnitate publică ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray