2020-04-10 03:55

Dezastru la Poșta Română: 7 directori într-un an și jumătate, iar pensiile sunt distribuite cu întârziere

 |  14:49
Dezastru la Poșta Română: 7 directori într-un an și jumătate, iar pensiile sunt distribuite cu întârziere

Demisia recentă, la doar două luni după numire, a directorul general interimar al Companiei Naționale Poștă Română, Costin Tudor, a readus în prim plan situația dezastruoasă în care se află această companie cu 23.000 de angajați.

Practic, într-un an și jumătate,  Poșta Română a avut șapte directori - Alexandru Petrescu, Andrei Stănescu, Rareș Stanciu, Elena Petrașcu, Ovidiu Secară, Costin Tudor și, acum, Mircea Tudosie. Fostul director Costin Tudor a menționat în demisia înaintată către Consiliul de Administrație că a demisionat “ca urmare a unui complex de factori obiectivi”. Dar ceea ce nu spune fostul director este faptul că schimbarea managerilor este strâns legată de aranjamentele țesute de omul care trage toate sforile în Poșta Română de ani de zile, adică de  președintele Federației Sindicatelor din Poștă și Comunicații, controversatul Matei Brătianu, fost deputat PSD de Constanța între 2008-2012.  

 

 Brătianu a luat Poșta Română pe persoană fizică

 

Ca să-și umfle mușchii în fața guvernanților, dar și a bieților poștași, Matei Brătianu s-a urcat la tribuna PSD la mitingul de sâmbătă, pozând într-un Jimmy Hoffa al sindicalismului românesc. Însă, în aceste zile, când Poșta Română “stă pe un butoi de pulbere”, pentru că a venit ziua de salariu și nu se știe de unde vor veni banii pentru poștași, liderii sindicali în frunte cu Matei Brătianu, au pus-o de un Consiliu Național la Venus. Trebuie precizat că, în 2016, când deja împlinise 70 de ani, Matei Brătianu a primit un cadou aparte din partea fostului director general Alexandru Petrescu: contract de muncă cu Poșta Romană pe durată nedeterminată.

Practic, prin bunăvoința lui Alexandru Petrescu, liderul sindical Matei Brătianu este angajat pe viață la Poșta Română. Incredibil, dar adevărat! 

 

 “De mai bine de an de zile, Poșta Română a distribuit pensiile cu întârziere”

 

Potrivit informațiilor noastre, demisia directorului Costin Tudor a scos la lumină situația explozivă care domnește la Poșta Română încă de anul trecut, ca urmare a lipsei lichidităților financiare. “De la începutul anului trecut și până în luna aprilie 2018, distribuirea pensiilor de către Poșta Română s-a făcut, în fiecare lună, cu întârziere de câteva zile, pentru simplul fapt că nu erau lichidități pentru salariile postașilor. Ca atare, se făcuse o morișcă prin care, pentru câteva zile se luau banii de la pensii pentru a se achita salariile postașilor. Ulterior, după câteva zile, se puneau bani la loc în contul pensiilor. Însă, în ultimii ani, Poșta Română a pierdut toate marile contracte de pe urma cărora compania avea un “cash collection” substantial, care-i permitea să-și achite cheltuielile curente, inclusiv plata salariilor. Din martie anul acesta, Poșta Română a rămas fără acest “cash collection” și situația financiară a companiei a ajuns pe muchie de cuțit, iar punctul culminant va fi atins la sfârșitul acestei luni, când nu se știe de unde se vor plăti salariile poștasilor”, a precizat, pentru PUTEREA, un oficial al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-14Parerea ta...

FREACA MENTA
15 Iun 2018

SA RASPUNDA SI CEI CARE IA NUMIT . DAR NICI BANI DE LA CASA DE PENSI SI GUVERN NU SINT . CUM RAMINE CU FIRMELE CAPUSE ? FALIMENTUL CIT DE CURIND
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine