2019-11-12 21:37

DEZVĂLUIRE FRANCE 3: România, supravegheată de UE din cauza CORUPȚIEI

 |  23:16
DEZVĂLUIRE FRANCE 3: România, supravegheată de UE din cauza CORUPȚIEI

France 3 a prezentat un reportaj despre situația României, în contextul în care aceasta a preluat președinția rotativă a Consiliului UE. Jurnaliștii arată că reforma justiției este foarte controversată și protestele tot mai dese, dar Puterea respinge categoric acuzația că încearcă să-i scape de răspunderea penală pe corupți.

Postul de televiziune mai remarcă faptul că magistrații, susținuți de societatea civilă, încearcă să reziste asaltului puterii politice. Totuși, este tot mai greu și, ușor-ușor, Guvernul dezmembrează arsenalul anticorupție.

”Obiectivul acestor atacuri este stoparea anchetelor privind infracțiunile cele mai grave. Ele provin din partea numeroaselor persoane aflate în atenția justiției și care își doresc să fie lăsate în pace pentru a putea profita de banii obținuți ilegal”, a declarat un procuror, sub protecția anonimatului. 

Întrebat dacă Guvernul este în război cu judecătorii, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a răspuns: ”Nici pomeneală! Din punctul nostru de vedere, elementul fundamental al funcționării statului de drept în România este autonomia puterii judecătorești”.

Explicațiile liderilor de la București nu-i conving, însă, pe oficialii europeni.

”Europa e făcută din compromisuri, dar atunci când este vorba despre respectarea statului de drept, a drepturilor omului și a luptei anticorupție, nu pot exista compromisuri! Am spus-o cu subiect și predicat ca să audă toată lumea”, a spus Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-21Parerea ta...

ANONIM
22 Ian 2019

Romania este vanduta cu minciuni de catre un hot de case si traficant de copii precum si de adeptii sai nazisti Ceea ce s a facut in domeniul coruptiei este de fapt o rafuiala intre mafioti Toti sunt hoti si corupti dar o parte din ei conduc tara iar cealalta parte ,la fel de corupta ,s a infiltrat in justitie si vor sa i rastoarne pe primii ca sa vina la furat ei,asa ca draga,,FRANCE 3'' ,ce ne spui tu este de fapt adevarul spus pe jumatate
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray