2020-07-14 14:23

DEZVĂLUIRI. Cum sunt condamnați să circule prin noroaie locuitorii celei mai bogate localități din România

 |  10:15
DEZVĂLUIRI. Cum sunt condamnați să circule prin noroaie locuitorii celei mai bogate localități din România

Dezvoltarea sectorului imobiliar din ultimii ani și construcția unor străzi sau cartiere din principalele zone urbane ale României au fost făcute de multe ori fără o strategie de dezvoltare urbană, astfel că cei care achiziționează o locuința sunt de multe ori "condamnați" să trăiască multe luni fără utilități sau să circule pe drumuri neasfaltate sau nepietruite, care la orice ploaie se transformă în adevărate mlaștini de noroaie.

Exemple sunt cu duiumul, mai ales în jurul Bucureștiului sau a principalelor orașe, acolo unde cartierele mărginașe au devenit mici orașe. Astăzi va prezentăm situația cartierului Ferme, din orașul Otopeni, unde administrația locală prelungește agonia locuitorilor din zona, iar lucrările de amenajare lasă de dorit. 

Mai multe persoane ne-au atras atenția că de ani buni Primăria promite că asfaltează drumurile din cartier, însă lucrările ori sunt făcute de mântuială, ori sunt doar "fezandate" cu puțină piatră. 

De menționat este faptul că orașul Otopeni este localitatea din România cu cel mai mare venit pe cap de locuitor. La un buget de peste 175 de milioane de lei, adică vreo 35 de milioane de euro, revin este 2.000 de euro pentru fiecare cetățean, în condițiile în care în sectoarele Capitalei venitul nu depășește 350 de euro, pe cap de locuitor.

Așa cum v-am prezentat și în articolele anterioare, Otopeniul are încă multe străzi fără canalizare. Asfaltate, aparent moderne, cu proprietăți cochete. La Otopeni e în trend să ridici bloc cu fosă septică, pentru clientela cu pretenții. La care viitorii cumpărători trebuie să se obișnuiască și cu finisajele de lux și cu vidanjă. Zeci de repoarte ale Curții de Conturi arată ilegalitățile practicate de edilul liberal al Otopeniului, Silviu Constantin Gheorghe, în cele șase mandate de primar.

Abia în luna martie a acestui an, după ce locuitorii cartierului ferme au făcut mai multe sesizări și petiții primarului PNL, administrația locală a publicat un anunț prin care arată că are în derulare elaborarea unui studiu de circulație în cartierul Ferme, prin instituirea unor sensuri unice. 

Liderul PSD Otopeni, Constantin Stelică atrage atenția, pe pagină să de Facebook, că "străzile și trotuarele se asfaltează direct pe umplutură, noroi și ....”pe cale de consecință”... vorba colegului domnului primar( Videanu , pe nume),se scufundă la propriu!".

DEZVĂLUIRI. Cum sunt condamnați să circule prin noroaie locuitorii celei mai bogate localități din România
zoom

DEZVĂLUIRI. Cum sunt condamnați să circule prin noroaie locuitorii celei mai bogate localități din România
zoom

Acesta spune că primarul PNL OTOPENI promite în fiecare an cetățenilor din cartierele Odăii, Ferme și Otopenii de jos rețele de utilități, asfaltarea străzilor, stație de epurare, tubulatură subterană cablu, parcuri, grădinițe și școli cu clase neaglomerate..., însă după aprobarea bugetului anual de venituri și cheltuieli, investițiile promise prin revista dezinformării “ dezinformare Otopeni”, sunt înlocuite cu achiziții de bunuri și servicii cu ÎNCREDINȚARE DIRECTĂ, la prețuri supraevaluate de...10 ori...!

"Astfel, asfaltarea promisă, s a transformat nefericit într o pietruire..., și aceea ... măsluită...!?", susține Constantin Stelică. 

Ziarul Puterea a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții un punct de vedere referitor la calitatea lucrărilor realizate în cartierul Ferme, iar răspunsul acestora a fost că încă din luna februarie a acestui an a fost demarat un control prin care se verifică lucrările și dacă se respectă normele legale. 

DEZVĂLUIRI. Cum sunt condamnați să circule prin noroaie locuitorii celei mai bogate localități din România
zoom


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-25Parerea ta...

SPALATUL LA LIGHEAN SI CISME D
27 Mai 2020

Cum adica ,, adezvoltarea imobiliara a fost facuta de multe ori fara o strategie de constructie de strazi etc " ? E clar ca covarsitor dezvoltarea imobiliara a fost haotica , lipsita de viziune pe termen lung , gandita doar de strategii speculatori ai zilelor noastre (cei mai multi fara scoala si puscariiasii din perioada comunista) accentul punandu-se doar pe dezvoltarea de pret si doar pentru cei pretuiti in Romania , cum sunt camatarii , speculatorii , camatarii bancari , dar care sunt toti legati de structura statului roman de astazi prin servicii si alte entitati straine neamului romanesc . Casa dintre campuri este astazi nu o exceptie ci o regula , unde esti invitat sa investesti pentru liniste si pace vesnica , mergand prin noroaie pentru a retraii evul mediu , cu toileta in curte si spalatul la lighean . Ce altceva iti mai poti dorii ? Speculantul impreuna cu banca si statul roman ce le ofera garantia pretului mare , au un rol hotarator in scaderea natalitatii si distrugerea neamului romanesc . Sa vedem pana cand ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz