2019-10-18 09:27

DEZVĂLUIRI din dosarul lui Liviu Dragnea. MĂRTURIA incredibilă a unui martor

 |  21:32
DEZVĂLUIRI din dosarul lui Liviu Dragnea. MĂRTURIA incredibilă a unui martor

Un martor a declarat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că aproape 80% dintre salariaţii de la DGASPC Teleorman cunoşteau faptul că două angajate ale instituţiei lucrau de fapt la PSD Teleorman, însă nu comenta nimeni „de frică” să nu îşi piardă locul de muncă.

Martorul a mai spus că preşedintele de atunci al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, cunoştea probabil situaţia celor două angajate, potrivit Agerpres.

Judecătorii Instanţei supreme au audiat, luni, mai mulţi martori în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Dosarul vizează angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica la DGASPC Teleorman, procurorii susţinând că de fapt acestea lucrau la sediul PSD Teleorman.

Dragnea nu s-a prezentat la proces, iar avocaţii săi au depus acte medicale care dovedesc faptul că liderul PSD se află internat în spital. La proces nu a venit nici fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

Printre martorii audiaţi s-a aflat şi Jenica Dumitru, fostă şefă la Resurse umane la DGASPC Teleorman.

Aceasta a relatat că, în noiembrie 2007, când a fost numită şefă la Resurse umane, i-a adus la cunoştinţă directorului general al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, că Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica nu se prezentau la serviciu.

„Lucram din 2002 la Direcţie. Auzisem vorbindu-se în instituţie că cele două nu veneau la serviciu. Alesu Floarea mi-a spus că se cunoaşte şi la CJ Teleorman această situaţie şi că nu este treaba mea. Afirm că 80% dintre salariaţii Direcţiei cunoşteau că cele două angajate nu veneau la serviciu. Se ştia că ele lucrau la sediul PSD şi probabil acesta era motivul pentru care nimeni nu reclama nimic. Nu spunea nimeni nimic pentru că toată lumea considera că preşedintele CJ Teleorman cunoştea situaţia şi probabil era dispoziţia lui ca cele două să lucreze la sediul PSD. (...) O dată pe an se punea în discuţie organigrama instituţiei, prilej cu care Alesu Floarea susţinea că a vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean. Afirmaţia anterioară reprezintă o bănuială a mea, pentru că foarte mulţi colegi de-ai mei erau membri ai PSD şi le cunoşteau pe cele două salariate care lucrau la partid”, a declarat Jenica Dumitru.

Întrebată cum a perceput teama din instituţie, aceasta a spus: „Am presupus că nu comentau de frică şi nu de dragul doamnelor Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica. Le era frică să nu-şi piardă locul de muncă”.

Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţineau că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţinea că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmau că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-18Parerea ta...

ANONIM
19 Mar 2019

Borfasul national draknea sa se opereze la Jilava. Are un loc rezervat in celula cu rizea , alt gunoi hot din psd.
NEGRO
19 Mar 2019

Acesta este numai un caz. Se stie ce a facut acest personaj cand s-a convertit in stapanul judetului. Interlopii erau in frunte si cu faradelegile lor au secatuit judetul. Nimic pentru truditorii ogoarelor. Se vorbea, totusi de asociatii de producatori agricoli, de baze de receptie a marfurilor si de comercializare directa, dar nu s-a facut nimic din toate acestea. Tot interlopii domnului Dragnea dirijeaza mereu spre faliment produsele din ce in ce mai sarace ale judetului. Se stie ca acest procedeu de falimentare a produselor agricole s-a aplicat in toata Tara. (Amintiti-va de anii 2000-2004, anii devalizarii fara oprelisti a Tarii sub aprigul nepot al Matusii Tamara, imperturbabilul Bombonel!). Acum cei ce vor trebui sa raspunda pentru aeasta dau peste cap bruma de justitie. In parte au reusit. Au eliberat prin recursul compensatoriu 15. 000 de interlopi (folositi cu succes la pomeni si turismul electoral practicat in zonele rurale), au subordonat Curtea Constitutionala care prin cativa supusi li se preda la toate nenorocirile fara cracnire si merg in continuare pe macelarirea legilor protectiei statului. Care este solutia? Iesiti la vot! Oricat sunt de multi si de rai, nu vor putea fura ei cat putem vota noi o data, din patru in patru ani. Numai asa vom putea stavili hotia si tradarea de Patrie! Jos PSD-ALDE-UDMR!
TRADATORI DE TARA
19 Mar 2019

BORFASU TINEA NISTE TIITOARE LA MACIUCA LUI . SI CITE OR MAI FII ? CINE DRACU SA IL INTREBE ? FRATISU ERA SEFUL POLITIEI ALEXANDRIA
ANONIM
23 Mar 2019

DREAKNEA NU POATE SCAPA DE PENITENCIAR PENTRU CA ARE PREA MULTE INFRACTIUNI COMISE MULT MAI GRAVE DECAT CELE "DE DOI LEI" AFLATE PE ROL ACUM SI CARE SUNT INVOCATE PENTRU A FACE CIRC IN JUSTITIA DE CACAO DIN RO.
ANONIM
25 Mar 2019

hai mai terminati cu furatul, in Romania nu fura nimeni, altii au furat pe la noi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray