2019-09-22 21:28

Dezvăluiri teribile despre abuzurile de la Spitalul Penitenciar Rahova. Deţinuţii, udaţi cu apă şi lăsaţi în frig

 |  12:39
Dezvăluiri teribile despre abuzurile de la Spitalul Penitenciar Rahova. Deţinuţii, udaţi cu apă şi lăsaţi în frig

Angajaţii Spitalului Penitenciar Rahova reţinuţi miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 îşi băteau joc de pacienţi, îi dezbracau şi chiar i-au ameninţat cu moartea. Mai mult, surse spun că deţinuţii erau udaţi cu apă şi lăsaţi în frig.

În referatul procurorilor sunt explicate în amănunt bătăile pe care le primeau oamenii. Aceştia erau loviți cu pumnii, picioarele sau cu ciocane de cauciuc. În plus, gardienii ar fi încercat să îi sufoce sau să îi înece pe deținuți, unii dintre aceştia fiind udaţi cu apă rece şi lăsaţi dezbrăcaţi în frig.

De asemenea, deținuții torturați le-au povestit anchetatorilor că gardienii le băgau cârpe în gură, le-au scos măsele fără să fie anesteziați înainte și erau loviţi cu capul de zid. În referat se mai arată că unui deţinut i-a fost luată chiar o proteză de lemn de la un picior, după care a fost batjocorit şi umilit de angajaţii Spitalului Penitenciar. Aceste abuzuri erau acoperite, explicațiile oficiale fiind că oamenii s-au bătut între ei sau au suferit diferite accidente,  potrivit Romania TV.

22 de angajați ai Spitalului Penitenciar Rahova au fost duși miercuri la audieri, iar directorul Spitalului și medicul care ar fi falsificat anumite documente au fost puși sub control judiciar. Opt angajați au fost reținuți de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 și vor fi duși în instanță cu propunere de arestare preventivă sau arest la domiciliu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray